Kukuruz 2015

Danas opleli 15.5 kj lg30.491 i p0216 od pionira. Prinos malo presao 4t po kj. Vlaga 14.3% znaci 4t jusa eto. Presrecan na ovu susu i zegu koja i dalje traje. Mrtva trka koji je od hibrida bio bolji. Jedino je pionir bio suvlji za jedno 2%

Sent from Mtz 892 :)

koja je cena u almex-u, i gde primaju u okolini ns i srbobrana?
U Zr je najbliže :osmeh:

- - - - - - - - - -

Mindjušar , što prodje pored kombajna ? Što ti nije iskipao , ili se ti vozaš nako ?
Da,naduo se rezervoar na Case,pa reko malo da se vozam,da splasne :haha:

- - - - - - - - - -

A evo i nova tabela

Almex.png

Inace kukuruz ode i za Bosnu tel kel sa njive jos uvek ;) e sada kao novi ili kao stari znaju trgovci

Sent from Mtz 892 :)

Hoće,a cena je u padu i dalje
Mozda od tebe ali nekog kao ja nece sigurno.Prosle godine sam im predao deset vagona a ove nece dobiti ni kg.Kome je frka za novac taj mora terati.
Danas sam usao u dva kukuruza dok sam nesto cekao na njivi.Jedan komsija tesko da ima racuna da plati berac a drugi ce imati da pokrije troskove.

Danas brao komsiji zp684. 1 lanac- 1 nepuna zmajevka u klipu...juce bili do kresica u bns,on vec 5 dana skida fau 400,u full agrotehnici 4 t po lancu..

Maloprije sam gledao kako kose rotacionom kosom dvije parcele od po pola hektara otprilike,nema bukvalno nista da se nabere.Sa jedne parcele tovare tako pokosenu masu u prikolice,imaju stoku pa planiraju da ih hrane time.Ne znam sta ce sa ove druge.Obisao sam dosta parcela,rod je u najboljem slucaju prepolovljen a na dijelu parcela nema nista.Na mojim je steta otprilike 20% zahvaljuci maksimalnoj agrotehnici.Imam jos oko 20 tona starog kukuruza tako da ne brinem za taj dio ishrane goveda a svu kukuruzovinu cu balirati jer imam manjak sijena.Silaze vjerovatno necu imati nikako.

Poslato sa Samsung Galaxy

Bogme ni od mene nece ni zrno da vide. Silazu odradio, a ostalo ce sve u klip. Pojesce stoka, sto ne pojede sacekat ce bolje vreme.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Mozda od tebe ali nekog kao ja nece sigurno.Prosle godine sam im predao deset vagona a ove nece dobiti ni kg.Kome je frka za novac taj mora terati.
Danas sam usao u dva kukuruza dok sam nesto cekao na njivi.Jedan komsija tesko da ima racuna da plati berac a drugi ce imati da pokrije troskove.
Komsija da nisi gledao moje kukuruze ? Nisu valjda tako losi ??

Komso sutra nemogu da idem tamo al prekosutra ako nepadne kisa idem da vidim kakva je situacija pa ti javljam. Vajlda ce bude 7t po hektaru?

Pionir P0412 slikan pre 3 dana, na dobroj zemlji, predusev luceriste, Sejan 18.4 na 22.8cm. Moj najbolji kukuruz ove godine. Steta sto ga nisam posejao jos negde na drugom predusevu da vidim kakav bi bio.

A imam jos AS 72, AS 54 i Rajfajzen Uliks. Dosta su slabiji, ali opet rodice koliko toliko. Treba za dan-dva da skidamo 54 i Uliks vlaga je ispod 14%.
Dosta je sarena situacija kod nas. Ima gde ce prinos biti u rangu prosle godine u blizini Morave, a ima gde nece pokriti ni troskove. Neki koji su u tom delu atara blize Moravi sejali krajem maja imace bolji prinos nego neko ko je ispostavao agrotehniku u fulu i posejao u optimalnom roku.
Bas su ti kasnije posejani dobili dve dobre kise u toku oprasivanja i nalevanja zrna i jos uvek je vecina zelena.

........... sejali krajem maja imace bolji prinos nego neko ko je ispostavao agrotehniku u fulu i posejao u optimalnom roku.
Bas su ti kasnije posejani dobili dve dobre kise u toku oprasivanja i nalevanja zrna i jos uvek je vecina zelena.
Oduvek bilo i biće, rani FAO 300-400 sejani do osmog, devetog aprila izbegavaju oprašivanje na velikim temperaturama i FAO 600-700 sejani posle dvadeset petog isto tako izbegavaju viseke temperature u oprašivanju. Znam da je svaka godina priča za sebe ali ovo je provereno, kada god sam sejao FAO 600-700 oko prvog aprila u blago sušnim godinam negine mu podgorevanje i ne ispunjen vrh klipa

Nazad
Vrh