kombajner
Član
Zena iskoristila priliku lepog vremena i uslikala kukuruz... Za par dana krecem sa spartanjem! ZP 427
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druze i kod mene na par parcela ista situacija. Mislio sam posle sinocne kise da ce zemlja omeksati, ali je i dalje kao beton tvrda. Ne znam sta da radim, da li da podrljam da razbijem pokoricu ili da presejavam?Drugari kod mene se pojavali strasna pokorica,kukuruz izaso onde ovde,ostalo se muci,Sta raditi,kolko on realno moze da izdrzi tako,jer mozda padne kisa ovih dana?
Glavu gore Kostoviću, biće sunca i za tebe....Danas sam obišao sve parcele u kojima je kukuruz presejan posle prve poplave. Gajio sam tračak nade da je nešto preživelo i da ne mora sve iz početka. Nažalost, nije tako. Sutra krećem sa oranjem pa šta bude. Biće bar silaže a za ostalo ću se nekako snaći. Mnogi oru i danas, ja nisam hteo. Ni slike ne bih postavljao od tog groblja. Slikaću kad se ponovo oreda, Bože zdravlja.
Koliko znam ta vrsta domaćeg kukuruza je u rangu sa fao grupom 400 ili 500. I imaju rani porast i vrlo brzo stižu. Samo hoće na vetrovima da polegaju. Ali ne brini stižu za proju.Dobio sam danas nesto malo semena belog kukuruza, osmaka. Znate li da li je kasno sad da se poseje? Da li moze da stigne da uzri, da bih imao za proju i da mi ostane nesto semena za sledecu godinu?