MOMOSARIC
Član
Kako ti je tako malo otišlo na 7ha 12.5 vreća , jesul po 25000 zrna ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne valja mu vakuum, rupe na plocama neadekvatne ili najvjerovatnije nije dobro podesio brisace sjemena. Gdje nadje takvog tipa da ne umije podesiti razmak?Da Vas pitam, kako da uradim presejavanje. da li tanjiracom da isecem kad nikne ili da prskam totalom?
Pre 2 dana sam poceo setvu i stopirao. Radio mi je covek usluzno. Gledam ja na sadilici ne lepi zrno na svakoj rupi (Nodet pneumatska), ali se ne razumem, reko mozda tako treba. Zavrsi on sa setvom i cim sam video koliko je semena ostalo znao sam da je zaj***** stvar. Kuci premerim seme, preracunam i ispade da na 80 ari koliko smo posadili fali oko 8000 zrna. Na 32 cm je sadjeno. Ja mu kazem namesti na 27cm, a on mi veli na 32 je najbolje, ali ispade da ne zna da podesi razmak .
Sejao je na 30 cmKako ti je tako malo otišlo na 7ha 12.5 vreća , jesul po 25000 zrna ?
@kanacki
Jako sareno imas kukuruza. Mene zanima kako ces proci sa ZP 427. Hibrid koji planiram da sejem u vecoj meri dogodine
Moje iskustvo ako presejavas,samo ponovo presej i cekaj da prvi kukuruz nikne opici totalom i cao zdravo,radio sam tako nekoliko puta i bilo je dobro.Ako mislis da ti je retko presej slobodno nista ne fali. Nego oce li ova kisa i hladno vreme kod mene oko 3 stepeni da zezne kukuruz koji je posejan.Da Vas pitam, kako da uradim presejavanje. da li tanjiracom da isecem kad nikne ili da prskam totalom?
Pre 2 dana sam poceo setvu i stopirao. Radio mi je covek usluzno. Gledam ja na sadilici ne lepi zrno na svakoj rupi (Nodet pneumatska), ali se ne razumem, reko mozda tako treba. Zavrsi on sa setvom i cim sam video koliko je semena ostalo znao sam da je zaj***** stvar. Kuci premerim seme, preracunam i ispade da na 80 ari koliko smo posadili fali oko 8000 zrna. Na 32 cm je sadjeno. Ja mu kazem namesti na 27cm, a on mi veli na 32 je najbolje, ali ispade da ne zna da podesi razmak .
Ne valja mu vakuum, rupe na plocama neadekvatne ili najvjerovatnije nije dobro podesio brisace sjemena. Gdje nadje takvog tipa da ne umije podesiti razmak?
Svaka cast vama koji ste zavrsili sjetvu a pogotovo ovima ciji kukuruzi vec "vire" van i vide se redovi. Ja sam danas poceo sjetvu medju prvima, vecina ne zuri i cekaju toplije vreme jos desetak dana. Ove godine samo Pioneer i to Aqua 9911, A24 i N01. Razmak 22.
Jer moze odmah posle setve totalom da se poprska jer ima trave koje priprema nece resiti i sta moze da se desi u najgorem slucaju, hvala unapred.