DusanA
Član
Posejano juce i danas ukupno 15 kj, sutra pauza, zbog crvenog slova, pa u utorak nastavak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Monson active skida popopnac kao od sale,Laudis ga samo izbeli i kasnije opravi isto kao i tangenta.Laudis ne nosi popanac i sirak rizomski samo zaustavi.
Ta tabela je radjena na malom uzorku,al nema veze.
Prica nam jedan profesor koji je radio u Nemackoj na priznavanju hibrida kukuruza.
Ako je strani hibrid bolji od domaceg standarda do 10% daje preporuku da seje domaci,ako je strani bolji 10-15% ostavlja se na volju proizvodjacu,a tek ako je 15% bolji od standarda daje preporuku da se seje strani.
AS se lepo pokazao,par ljudi ga seje i nemaju nikakve zamerke,samo reci hvale. Jednom je ozbiljnom proizvodjacu on potisnuo Pionir.
Nisam ni rekao da ste Vi nesto montirali tu tabelu.Vidi, tabelu nisam ja sastvio nego savetodavna sluzba.
Radjena na malom uzorku?!? Ako pogledas prvi red tabele mozes videti da je povrsina 6500-10000ha.Rezultati nisu procene,nego stvarni podaci iz kombinata u opstini.E sad, nasa opstina je tolika.
A to sto tebi na faxu neki pametni profesori pricaju bajke, od toga se u stvarnom zivotu ne zivi.
2007.godine su mi ns 444 i 640 dali prinos ravno 0.00 kg i po kj i po ha, a strani(Pioneer) 2300 kg po kj, onda ti proceni koliko je strani hibrid premasio domaceg,i dal ja "seljak bez fakultetskog obrazovanja" treba da razmisljam koji cu da sijem,ili bi ipak trebao da potrazim savet profesora.
Poponac je dosadna a nimalo naivna trava,postoje dve vrste kod mene,jedna se penje uz kukuruz jedna ide po zemlji,nisam siguran sta ih dobro ubija,znam da hoce esteron i maton,napravi im pometnju ali dogodine ponovo izbijaju,skupi preparati slabo reaguju na poponac,Monson hoce ubija je 100% prosle godine sam probao,Laudis prilicno dobro zaustavlja pirevinu i to sam probao.Talisman u jacoj dozi hoce da poremeti poponac ali treba da se doda Bonaca to je do setstog lista,meni je problem sto poponac izadje kasnije pa napravi problem.