malaksalo
Član
Brali smo Pionir,KWS,Sindzentu.Sve rani hibridi,najbolje se pokazala Sindzenta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad slušaš-čitaš instrukcije za hibrid,neki bi to posejali na 30cm,pa bi kukali , netreba klipovi da budu veličine za ponos,veliki klipovi = mali sklop :Sejan na 20cm, ostalo nisam merio, ja sam ovako bez merenja zadovoljan! A imam kotarku od oko 50m3 i nadam se da ću uspeti da je napunim ove godine...
Ja sam obrao u petak 0.33hektara ili ti 9 kvadrata Pionira 9494. Skoro na vrh puna zmajevka! Na mnogo stabljika je bilo i po 2 klipa...
I kod mene na jednoj parceli N-01 pustio klicu.Juce odem da vidim kukuruz i uberem par klipova kolomba kad jedan proklijao u dnu sta ce s njim biti jel imao ko sa tim iskustva
Pionir N01,KWS 3381,Sindzenda neka FAO350.Ne znam ime,a ne znam ni gde mi je deklaracija.Inace ja jos nisam naisao na proklijali kukuruz ima po neki budjav ali nije strasno kako je bilo prosle godine.Dobra stvar je sto ce kukuruz bita 8 dinara dako da rod i nije bitan.Koji je fao i koja setva?
Kad slušaš-čitaš instrukcije za hibrid,neki bi to posejali na 30cm,pa bi kukali , netreba klipovi da budu veličine za ponos,veliki klipovi = mali sklop :
Jel to onaj sto si mi spominjao da treba da beres?Ili je ovo vec neki drugi?
Ranije grupe zrenja puštaju klicu a što je još gore buđave i trule.
Jel se krunio pri branju?
U vecini slucajeva ljudi koji beru imaju neke zivotinje kuci i trose cele godine po malo.A i nema bas mnogo luda koji bi u kotobanji odvajali hibride ili sortirali po njivi sa koje je donesen.Ja berem zato sto nemam kombaj i meljem ceo klip i dajem govedima,na kraju visak okrunim i prodam a i ne patim od rekordnih prinosa i hvaljenja po selu.Uvjek mi je nešto bilo čudno ovde na forumu : ovi ljudi što beru kukuruz u klipu redovno u berbi prijavljuju bilo ovolko onolko zmajevki, loznica , kiperki, šta ja znam.. Ajd uredu neka se i to zna , ali zašto niko ne piše u proljeće ili ljeto kad se kruni iz koša koliki je bio konačan prinos nekog hibrida sa neke parcele ? Šta nam znače ovako loznice to može da bude od do iha-ha?
Uvjek mi je nešto bilo čudno ovde na forumu : ovi ljudi što beru kukuruz u klipu redovno u berbi prijavljuju bilo ovolko onolko zmajevki, loznica , kiperki, šta ja znam.. Ajd uredu neka se i to zna , ali zašto niko ne piše u proljeće ili ljeto kad se kruni iz koša koliki je bio konačan prinos nekog hibrida sa neke parcele ? Šta nam znače ovako loznice to može da bude od do iha-ha?