Kukuruz 2014

Ja berem po 6.000 rsd ili 50 eura po k.j. kako je kome lakše.Prevoz ne vršim ali dajem moje prikolice i elevator svakome kome berem.

To bi bio posao godine ! Daš nekom zmajevke pune klipa da vuče a on ima samo fergu (ili traktor slične snage i težine) pa kad krene da prevozi ni iz njive neće izaći...........:osmeh: sobzirom kakvo je kišno vreme a blatu i da ne pričamo...

Momo kakvo je stanje u tvom kraju sa kukuruzom jesuli ljudi napravili silaze, kod mene bi se mogla raditi silaza kad bi malo uvremenilo da se moze uci u njive ovi rani hibridi su prosli za silazu.

U subotu il to bješe petak ? Pred ovu zadnju kišu , sudarali su se vukući silažu , mnogi su požurili i uspjeli uraditi kolko tolko , negdje na silu a negdje i dobro zavisno od zemlje . Ja pomogo drugu , gazio cijelo popodne uspio da uradi 1ha a bilo podaleko pa jjoš jednom prevrnuo prikolicu totalno u vagašu. Neki su radili na silu u blatu zapadali upropastili njivu al šta ćeš sijena slabo imaju još ako silažu neurade mogu odma prodavati stoku .

Dve dobre zmajevke vrede 8000 evrica a njegov ferdja ili rakovica iz sezdeset i neke godine vredi 2000 evrica ali on kaze moras da mi das i prikolice! Isto kao da ti je rekao daj mi mercedesa da idem na more! Mrzim da dajem prikolice.

Pre nedelju dana sam dao kolegi prikolicu. Vratio je - ja nisam bio kuci. Brat i otac su u subotu krenuli da vrse soju, a' na prikolici prednja leva guma izbusena... ::jako_besan::::samo bes::

To je Matiću fer i korektno.
Kish koliko si naplaćivao 2012?
Po 6000 se kod nas u selu bere od 2010,ove godine zbog dobrog roda,dizemo cenu.
Bar su vecina tako rekli,ovi koji ce usluzno brati,ali uvek se nadje da neko laze,pa jeftinije bere.
Inace porediti Maticevog burgunca sa nasim vucenim beracima je kao porediti lexiona i zmaja,bilo kojeg.

50 eura je tarifa već godinama i dok nije bio Burgon u dvorištu.Berača nema mnogo u selu jer ih je dosta prodato ali opet nema smisla dizati cenu zbog slabe konkurencije a mušterije svejedno moram da biram ako mislim da naplatim bilo šta od usluga.

Mi imamo elevatore u našoj lepoj Bačkoj,levatore (barabe koje levate) imamo takođe,a lopatičasti transporter se u Bosni zove levator,koliko sam ja upućen a finu mehaniku

Mi imamo elevatore u našoj lepoj Bačkoj,levatore (barabe koje levate) imamo takođe,a lopatičasti transporter se u Bosni zove levator,koliko sam ja upućen a finu mehaniku
Mi u nasem lepom Sremu imamo vise komsija preko Drine,nego te spomenute mehanizacije,pa smo elevatore prekrstili u levatore.
Inace rec "ELEVATOR" je usvojenica iz jedne druge drzave i daljeko je od izuma u Backoj.

Po 6000 se kod nas u selu bere od 2010,ove godine zbog dobrog roda,dizemo cenu.
Bar su vecina tako rekli,ovi koji ce usluzno brati,ali uvek se nadje da neko laze,pa jeftinije bere.
Inace porediti Maticevog burgunca sa nasim vucenim beracima je kao porediti lexiona i zmaja,bilo kojeg.

Nema nista od dizanja cene.Provereno...znas i sam da se manje bere nego ranije.....sory. :ppozdrav:

Nazad
Vrh