Kukuruz 2014

Bas 20cm u tom kraju gde je Prokuplje mi je nekako gusto. Ne znaci mu ful agrotehnika ako on nema vode u odredjenim trenucima kad mu najvise treba.
Mnogi su se u ovom kraju opekli sa tim gustim sklopovima i ful agrotehnikom 2012 godine. Ja sam te susne godine imao 3,5t/h bez osnovnog djubrenja u jesen i spartanja. Samo 200 kg/h uree i setva na 24.5cm. A mnogi sa ful agrotehnikom i setvom na 19-20 nisu imali toliko ni na 2 hektara.

Ja nista gusce od 22cm, a kad budem imao sisteme za navodnjavanja (nadam se jednog dana) mozda cu gusce.

Danas smo ga rucno brali posto planiram da ga siliram :) A setva je bila 3 april ako se ne varam uglavnom u prvi rok smo jurili isti dan tanjiranje setva traktor je stao samo dok otkacimo masine, srecom smo sve posejali pre kise... Slikam sutra kukuruz, ovaj sto sam obrao, a posto najavljuju lepo vreme od utorka slikacu i kukuruz tj stablo u njivi :) Posle skoro 8 godina opet imamo kukuruz ali mi smo ga sejali...tacno kad prodjes kroz atar vidi se kakav je kome kukuruz, ko je imao sejalicu a ko je placao setvu..

DKC 5276,nabrano coveku za stoku,8 brazdi.Inace prikolica je od 3t.
Bice cupavo...a kuruza kao i blata...
wp20140919001.jpg

Ti te sto znas to seju tamo prema padini,peskovitiji teren .Ali uglavnom se seju od 500 pa na gore ,naravno zbog vlage retko ko seje fao 700,ali ima i takvih pola njive fao 700 polA FAO 500,OVAJ DOLE OVAJ GORE.....

Danas smo obrali jedno kj ZP 666. Bilo je 2 vrsne prikolice od 4t i jedna vrsna od 3t i jos je u bunkeru ostalo 5-6 metara..ne znam koja je vlaga, ali primetio sam da se poprilicno kruni..a inace imamo i bolji kukuruz na nekim parcelama od ovog, ove godine necemo imati ni gde da ga lagerujemo :osmeh:

Mi redovno punimo od 6 do 8 reda kikindu prikolicu,skoro svake godine izuzev 2012.
Imam parcelu kracu 10 m od vase.Kad oberem uvratine po 16 vrsta(~22 m) ostaje oko 350 m.E,u NAJBOLJOJ godini sam punio bunker od Z 223 sa 6 vrsta,a takva tri moze da stane u prikolicu Kikinda(pretpostavljam da moze tri). Izvinjavam se ako je :off_topic: ali samo hocu da kazem,svaka vam cast na takvim prinosima! ::svaka cast::

Jutros bio da oberem usluzno 0.6h i lep rod bogami,njiva je ocajna ima trave i los sklop ali lep rod,dve prikolice klipa... Njiva je stvarno haos bila kod tog sto sam usluzno radio,mada mislim da je jos rano za berbu jos par dana da prodje,ima jos zelenog kuuruza...

Nazad
Vrh