MOMOSARIC
Član
Kako nemože da se proda , pa bar je kukuruz lako prodati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad već pitaš
Juče sam okrunio kotarku prošlogodišnjeg kukuruza u koju stane nešto malo više od 5 mojih prikolica (jednoosovinika Tehnostroj) tj. 10 punih bunkera jednorednog SIP berača (napunimo kotarku do pod crijep). Hibrid je ZP 606 čist, prošle godine sam samo njega sijao. Nakrunili smo 95 vreća zrna mase od oko 60kg (kilogram dole, kilogram gore, nabavio sam neke velike vreće iz inostranstva i mjerio nekoliko komada, sve su oko 60kg) tako da bi trebalo da bude oko 5300-5400kg suvog zrna. Imam da okrunim još jednu kotarku (veću) u kojoj će biti oko 7500-8000kg zrna. Imam dakle nekih 12.000kg (najmanje) prošlogodišnjeg roda koji mi je čisti višak a ne može da se proda pa imam ogroman problem skladištenja jer nikad niko nije predvidio potrebu za čuvanjem tako velike količine kukuruza, do sada se obično prodavao u Julu ili Avgustu.
Prekjuče sam obrao parcelu na kojoj je tačno jedna polovina posijan BC Pajdaš a na drugu polovinu BC Klipan. Parcela je ravno pola hektara. Dala je 10 koševa tj. 5 prikolica tako da mogu da zaključim da je prinos suvog zrna po hektaru na toj parceli sigurno preko 10 tona.
Kako ide kukuruz u klipu ove jeseni?
Jel to dobro?Kod nas ovi sa Zmaj-em 213-214 beru 1 lanac 7 sati.
Ne ide nikako,voze ga u prikolicama.Kako ide kukuruz u klipu ove jeseni?
Jel sa prevozom ili bez ?Ove godine ispod 7000din/kj ne idem.