Kukuruz 2014

Zbog velike vlage moracu nesto u klipu skinuti!
P1114 sigurno
Pa se dvoumim izmedju F38 i 5783
Nisam siguran koji je bolji za berač!
Taman sam se ponadao da sam se resio klipa al na ovu vlagu od recimo 18% mi skinu 1700kg

Danas merena vlaga,dkc 5276 22,5%...f38 25%...v74 26%...bice potegni ga mile a malo mi ga i povuci,sto bi rek'o Sojic.

Nema nikog da reklamira BC hibride ja imam 3 hibrida ali me hebe telefon nisam pri vremenuali za nedelju dana cu stici sta pokazati
Juce meren BC hibrid cini se dosta suv posto kod nas niko vlagu iskreno ni ne meri svi beru u klipu.Onako odoka slobodno moze da se skida moj BC.Veci je problem mekana njiva nego vlaga samog kukuruza.Iskrunjen klip 420 grama zrna +30 grama sama okomina.

- - - - - - - - - -

Pajac si siguran da je to na prvoj slici 640?

Obećane slike i završena parcela danas nepuna 4kj.
Prilicno cisto bere ovaj berac.Sasvim korektno

@sale ratar
Jedino ako su na institutu turili neko drugo seme u vreću :) ta parcela mi je zadnja sejana, možda je zaostalo koje seme od 6030 sa stričeve njive, mada ako sam baš njega ubo odoh odmah da uplatim loto :)

Pajac hteo sam da kažem da je u pitanju 6030 pošto liči na njega a ono na slici nije sigurno 640.

Krajišnik za koga je sad pitanje.:osmeh:

Danas obisao kukuruze i mogu reci da ladno je moglo da se bere grupe 400 i 500 bi se cak i krunile dosta je suv,ZP 684 isto suv vlaga 26 samo sam njega merio.Cim bude bilo vremena krecem,sve je spremno ko zapeta puska:osmeh:

Danas merena vlaga. Svi su hibridi sejani 02.04.
NS 6030 24.7%
AS 66 27.6%
AS 72 22.5%
Syngenta Pako 26% na istom zemljistu kakvo je gde je AS 66 i 23% na istom tipu zemljista gde je AS 72 i NS

Prijatno me iznenadila vlaga 72-ke, mada stvarno izgleda dosta suvlje u odnosu na 66 i 6030
A za Pako sam dobio savet da ako planiram da berem u klipu to ucinim sto pre jer ce ubrzo krenuti naglo da otpusta vlagu i krunice se dosta prilikom berbe.

A inace ostace svi za zrno na rizik. Pa kako im Bog da. Sticajem okolnosti nemam dovoljno skladistenog prostora za klip pa cu morati u zrnu da ga skidam, pa makar i u novembru. I ovako sve ostaje meni za potrebe ishrane stoke.

Berba Zp 434(16 reda u proseku, duzina 27cm ima i vise ima i manje, ali to je prosek) zavrsena, sve u klipu, sobzirom kako mi je zakazala prskalica kad je bilo najpotrebnije da ga je dva puta gusio korov, ja sam prezadovoljan sa njim i naravno imao sam jednu sejalicu Ns 4030 i sa njim sam zadovoljan takodje, zaostalo seme od prosle godine Ns 6030 klipovi kao flasa zejtina, negde ga ima i na deset cm negde i 5 u metar, interesantno je da gde je gusci ima dva klipa od po 20cm a velicine je kao flasa piva 14 reda, a tamo gde je 5 u metar ili ti na 20cm, kao flasa zejtina i ima ga negde i po 18 reda, uglavnom je 16 reda a duzina 25cm... Primetio sam da jedan deo koji se oplodio bilo je tokom kisnog perioda u toku zetve, a drugi deo posle one veeelike kise kada slamu vecina nas stocara nije mogla od kise da izvuce otprilike polovinom jula(razlog neznam), zakljucak je da NS6030 u mom kraju hoce kisnu godinu, stablo je zeleno i kod zp 434 i kod ns 4030 a 90% je zelena kod Ns 6030... Sledece godine fao 400 ostaju a, ako bih merio po hektaru, imao sam (zp 434) oko 10 tona, sto je za moj kraj izvanredno... 32 ara 3,2tone...
I jos nesto da dodam Gusta sadnja je moguca samo ako se radi sve u full od analize agrotehnike itd, sledece godine sejem na 20cm ...

Nazad
Vrh