propenpop
Član
Prskan je sa monsoon-om. Doduse jesam stavio maksimalnu preporucenu dozu.Predoziran pri prskanju.nema veze sa spartanjem.
- - - - - - - - - -
Ako ga Bog sacuva ovo ne mozes da oberes
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prskan je sa monsoon-om. Doduse jesam stavio maksimalnu preporucenu dozu.Predoziran pri prskanju.nema veze sa spartanjem.
- - - - - - - - - -
Ako ga Bog sacuva ovo ne mozes da oberes
Pozdrav drugari, zanima me vaše mišljenje zasto se kukuruz ovako krivi da li sam ga mozda zasekao prilikom špartanja, poremetio koren ili je nesto drugo u pitanju. On raste ali kao luk, Ode u narednu vrstu cak mi na jednoj njivi dobar deo popadao...
Moze da ti unisti prinose ako opali susa i do 90%,ja sam jedne godine imao napad diabrotike i to iz komsijskog kukuruza je presla u moj jer je on 3g.zaredom sejao kukuruze,a ja pratim plodored toliko da sam na 1/kj nabrao svega jedan bunker klipa kukuruza dok sam na drugim njivama imao gde nije bilo diabrotike od 5-6000kg klipa!Ja sam vec jednom pitao pa nisam dobio odgovor pa cu ponovo pitati,koliko moze da utice na rod jak napad kukuruzne zlatice?Zato pitam ponovo jel ja dosad nisam imao ovakvih problema,a druga stvar je da od posejanih devet jutara na 5.5 imam problem.
Prosle godine i 2009-te sam imao ostecenja na kukuruzu od diabrotike i do 80%,prinos je bio oko 5 tona po k.j,a tamo gde nije dirala islo je preko 6 tona,znaci umanji jedno 15-20% u iole kisnoj godini razlika mozda bude i minimalna recimo 5-10% ako nije veliki napad!Moze da ti unisti prinose ako opali susa i do 90%,ja sam jedne godine imao napad diabrotike i to iz komsijskog kukuruza je presla u moj jer je on 3g.zaredom sejao kukuruze,a ja pratim plodored toliko da sam na 1/kj nabrao svega jedan bunker klipa kukuruza dok sam na drugim njivama imao gde nije bilo diabrotike od 5-6000kg klipa!
cist primer dijabrotike ili kukuruzne zlatice. Nece biti velike razlike u prinosu ali ce sve biti na zemlji resenje je samo skupljanjeKod mene je slična situacija, nije sav takav ali ima dosta takvih biljaka. I to bez pravila, npr. jedan red takav a susedni dobar (doduše gledano samo desetak metar od lenije, tj. nisam išao kroz celu njivu), onda par metar takvih pa u nastavku reda dobar itd... Isto sam mislio da je problem do špartanja jer sam prilično skupio motike pa je ponegde motika išla blizu same biljke, ali nalazio sam iskrivljene biljke i tamo gde motika nije ni blizu bila kukuruza. Takođe sam prskao Monsoon-om, doza 1.65 l/ha. Na svim njivama radim dvopolje, tj. stalno smenjujem soju i kukuruz i nikad nije bila ista kultura dve godine za redom. Ovde kod mene kažu da je to od vetra, ja nisam pratio kako je izgledao kukuruz posle nekih olujina...