mazan79
Član
mozda kad bi u strukturi setve kukuruza bilo vise domacih sorti a manje americkih - manje bi bilo i tih "novih" oboljenja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nije to novo oboljenje a i na domaćim hibridima imam isto sr.....Sad sam došao iz obilaska i na svim parcelama ima,negdje manje negdje višemozda kad bi u strukturi setve kukuruza bilo vise domacih sorti a manje americkih - manje bi bilo i tih "novih" oboljenja
. Ja ove godine imam samo na jednoj površini napad diabrotike predusev je soja na stništima nema ni na drugim površinama gde je bila soja .

. Zanimljivo da samo na kermesu nismo nasli ni jedan polegnut ni na sogorovoj ni na mojoj parceli.ma ovo šro sam slikao izgleda nije njegovo maslo,list mi je izbušen sitnim rupicama ili u liniji valjda kako bude smotan pa ga grize.Svisno sam od ljutnje umalo da danas sve pretanjiram pa nek ide u p.m. Opet kontam valjda će nešta biti roda,malo sam šaro po netu o plamencu i ispade da sam ga imao i ranije a bilo je i odličnog roda.Znam po tome što sam ga nalazio po klipovima i imao rupe i tragovePrnjavor3 , u ovoj fazi mali crvić kad razmotaš listove kukuruza bi trebalo da bude plamenac, samo je ta rupa na listu netipična za njega mada bude i takvih . Plamenac pravi rupice 4 ili 5 na listu pravilno rasporedjene u horizontalnoj liniji.