gagi84
Član
Koliko dana ranije metlici fao 500 u odnosu na fao 600 grupu?Rana 500 pocela pa me interesuje za koliko ce grupa 600 da izmelici, da li ce uspeti po ovim nizim temperaturama?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije moj otac ni pitao za prinos vec mu promoter rekao da ovde moze ocekivati umanjen prinos do 20% a ako je to moje do 20% ovo tvoje nakrivljeno je do 5% po meni
Trebao si citirati ovaj post ,da se zna na šta si mislio.Verovatno si mislio na ovu sliku.Druze, ovo na slici nije Diabrotica, vec larva Leme. Pri kraju vegetacije psenice, Lema cesto predje na kukuruz i pravi zanemarljive stete na listu kukuruza....naravno, osim ako nije prevelika brojnost.
- - - - - - - - - -
Druze, tesko je napraviti procenu oko umanjenja prinosa. Bice dobro ako budu povoljni uslovi u vreme oprasivanja, jer ce odrasli imago Diabrotice nastaviti da se hrani na svili. To ce svakako uticati negativno na oprasivanje, ali u kombinaciji sa visokim temp moze biti katastrofalno. U pravu su proizvodjaci koji ovaj izrazen napad Diabrotice povezuju sa blagom zimom. Dakle, visegodisnja i siroko rasprostranjena monokultura, kao i blaga zima uzrokovali su veliku brojnost Diabrotice. Osim toga, velike kolicine padavina u kratkom vremenskom intervalu isprale su Poncho iz zone korenovog sistema, sto je rezultiralo nesto vecim brojem poleglih biljaka. Zamisli da nisi imao Poncho..
Plodored je najefikasnija mera zastite od Diabrotice, Poncho pomaze u uslovima normalne brojnosti drzeci pod kontrolom stete koje prouzrokuju larve.
Sreca u nesreci...zasad je dobra kolicina vlage koja je dovoljna za redukovan korenov sistem kukuruza.
Da ne valja...Sta reci za ovog