suboticanin
Član
Jel neko primenjivao slavol u kukuruzu,imam jedno 10 jutara sto sam sejao oko 10. maja pa bi malo da ga ojacam pa me zanima necije iskustvo sa njim ako postoji??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bio veceras predstavnik Bayera kod mene na jednoj od dve ugrozene dijabrotikom njive...Kaze mom tati,posto ja nisam bio kuci, 20% manji rod,ali koncentracija je ogromna i da se zahvalim Bogu sto nisam prosao gore.Isao je pre mene u Tomasevac,Jarkovac i taj kraj kaze ima njiva mnogo,mnogo gorih od 50 k.j ucelo gde nece biti uopste roda!Mogu da zamislim kakve su to njive.Ovde je bio u pitanju P1114 sa 1,25 dozom i kaze da Poncho moze da zastiti tamo gde nije ogromna koncentracija kao kod mene...Daj Boze samo da ne bude vise 2009-te mi isto popadao strasno preko 50% imao sam 3,5 t po k.j sto bi bilo tih 50-60%
U Americi je postala rezidentna i nije siguran predusev kukuruzu zato sto ima ostecenja...Drzeci se logikom da sve sto je kod njih dodje i do nas,pretpostavka je da je soja rizican predusev u buducnosti...Izleteo sam se kada sam rekao da hoce da padne,posto nije ovde kod nas jos niko imao takvo iskustvo i daj Boze da ga nema!Savo a ko je tebi rekao da će posle soje da polegne kukuruz? Imao sam ja slučaj 2010 da je bio sav ispreplatan I polega a ja zainatio da ga berem.Obrao sam I posle (nevoljno) zapali kukuruzište I izneo još 3 petotonke klipa sa 4 kj.Inače je prinos bio prosečan za tu parcel ali je I godina pogodovala. Malo se vi igrate sa plodoredom ja samo iz nužde stavim dve godine zaredom kukuruz recimo prošle sam na 1,5 kj posle kukuruza bacio stajnjak pa sam ove opet stavio kukuruz zbog lakše uništavanja korova.Inače samo soja bez posledica u monokulturi mada I to baš ne praktikujem.
Kod nas je u prekljucerasnjem nevremenu stradao kukuruz.leda je bilo vrlo malo,ali je vetar bio toliko jak da je kod mene i na jos par mesta u selu otkidao po 5-6 tabli lima sa krovova supa.Sutradan smo obisli njive,90 posto biljaka je polegnuto na zemlju pod uglom od recimo 15 stepeni,a iscupana im je polovina korenja.Da li mi neko moze reci da li ima sanse da nesto bude od ovog kukuruza?