Nema od toga nista. Ko je bio primoran na to, sada ide u Slovacku, Madjarsku, Austriju, Nemacku. Kod nas svi koji nemaju zemlje ili nisu politicki angazovani idu u navedene drzave. Nece da ga drndaju da tera dan-noc za 150din/h
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Poenta price je da svako hoce zagarantovanu platu sa penzionim i zdrastvenim.Sta ce on sa tih 150din. kad dodje zima?Onda nema plate?Zato ljudi odlaze preko,svi se mi vozamo u dzipovima i idemo 2 puta na more a on nema od cega da plati struju.Vecina je prezadovoljna trenutno sa 40.000 i nece otici u nemacku ako je plata redovna.To je sa svim dažbinama oko 450e mesecno a godisnje 5500e iliti 45 ari zemlje kod u VojvodiniNema od toga nista. Ko je bio primoran na to, sada ide u Slovacku, Madjarsku, Austriju, Nemacku. Kod nas svi koji nemaju zemlje ili nisu politicki angazovani idu u navedene drzave. Nece da ga drndaju da tera dan-noc za 150din/h
Ja sam to radio pa sam odustao i od onda radim privatno i trudim se da ispostujem ljude.Ko nije poceo od donje lestvice taj nezna kako je toJedino si ti skontao priču ,malo je 12h treba 20h da radi, spava 4h i da ga što manje taj košta ,a nekad i nagraditi za dobro obavljen posao ta kategorija kod tih sirovina ne postoji ,malo sutra će da može ,nek pošalje svoju decu pa nek mu oni rade.
Daš mu 40,onda bi hteo 60,ako daš i 60,onda nebi da radi nedeljom,ako ga poštediš nedelje,onda će hteti u 16:00 da je kući,ako mu i to dozvoliš onda će te napustiti
nije cudno sto svi kazete da nema radnika.Ti bi da neko radi 12 sati za 400e?
Прво да је пријављен на пензионо и социјално осигурање, које се наравно мора платити а не избегавати. Прековремени сати максимално 8, у току једне радне недеље, са тим да радник има право да бира да му се обрачунају кроз плату или у слободне сате сразмерно х2. Годишњи одмор од минимум 18 радних дана + за малолетну децу + стручна спрема + услови рада. Рад државним празником 128%, рад у смени 28,6%, рад ноћу 28,6% све је наравно увећање на основну цену сата......да не набрајам даље, шта би послодавац био дужан да испуни према раднику.....наравно и радник има неких обавеза. Колико вас што имате раднике је спремно да ово испоштује?Zna se šta je plata,i za šta je,za pun fond radnih sati,tj.broj radnih dana u nedelji x 8sati! Sve preko toga je prekovremeni rad,kod mene je x1.5,isto i nedelja,pa ko je tu lud onda? A šta ćemo za zimu? Kad se ne radi 3meseca,a plata ide?
Прво да је пријављен на пензионо и социјално осигурање, које се наравно мора платити а не избегавати. Прековремени сати максимално 8, у току једне радне недеље, са тим да радник има право да бира да му се обрачунају кроз плату или у слободне сате сразмерно х2. Годишњи одмор од минимум 18 радних дана + за малолетну децу + стручна спрема + услови рада. Рад државним празником 128%, рад у смени 28,6%, рад ноћу 28,6% све је наравно увећање на основну цену сата......да не набрајам даље, шта би послодавац био дужан да испуни према раднику.....наравно и радник има неких обавеза. Колико вас што имате раднике је спремно да ово испоштује?
Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга
Pa što ih zapošljavaš onda?Sigurno će taj radnik dati svoj maksimum na poslu kad imaš tako lepo mišljenje o njemu.A što se tiče samih radnika ko je za bilo kakav ozbiljan posao radi svoje makar na maloj površini (ili svaštari svejedno), ovi što idu da rade u 99% su ili neradnici ili alkoholičari ili nemaju pojma o poslu (a jako su pametni inače).
Odustao davnih dana. Neću da me niko zajebava za rođene novce.Pa što ih zapošljavaš onda?Sigurno će taj radnik dati svoj maksimum na poslu kad imaš tako lepo mišljenje o njemu.
Svaka čast na kulturi.
Pa ko da plati radnik što tera danas za 1500din ,ne budi smešan on je primoran da plati jer u protivnom neće mu niko ni raditi,ko mu je kriv što uzima i radi na veliko ,on je ušao u tu priču i sad nema nazad...