Dobrodol,jel bi se mogli na prolece dogovoriti nesto,utovar istovar dogovorimo se oko cene,organizujem prevoz...
Ja ovde nemam koga naci...a nemam puno al mi dosadilo da radim malte ne sam...
Ima ovde radnika, najaviš se unapred kad misliš kositi, i spojim te sa čovekom koji organizuje radnike i sam radi, i to radi kao ludak i trpi i što treba i što ne treba...
Ima 4 mobilna telefona i sve jedan mu zvone ko zvona neke Ruske Pravoslavne crkve...
A možeš i mene kontaktirati, pa ću ja njega, jer svi radimo preko njega, on od toga nema nikakvu extra zaradu, ali prosto uživa da neko njega zove i da se on pita, sav je sretan...
Odličan smo tim, on organizacija a ja finansije, jer voli da popije, a može da popije da ne poveruješ, čitavu gajbu piva stuče za dan, ali i radi za toliko, pa posle uveče kad treba isplata, zajebu ga, i plate manje, pa kad dođemo kući ajd' da se raskusuramo, ono fali novaca a nije mogao da sakrije, sve vreme mi bio na oku, jednostavno ne pazi, i od tada ja preuzeo, i još gore jer je mekan, ima gazde pa se uveče posle obavljenog posla opet cenkaju, kao puno je to, pa što nisi rekao jutros u 7 da ti je puno, pristao si i sad zajebavaš, a taj moj kolega pristane, i još pravda gazdu, pa jeste, ajde da smanjimo...Ma smanjiću ja tvoj deo, i to onaj donji deo, boli me ona stvar, i tako....
Meni bi takođe trebala dobra ekipa ali mi je Dobrodol daleko.
Kad ti zaista treba radnika, ali radnika, ne badavadžija, onda ništa nije daleko...
Eto izračunaj koliko ima od Šatrinaca do Novog Slankamena, ili Belegiša i Surduka,, gde radimo svake godine barem mesec-dva dana, pa vidi koliko je "daleko", radimo i u Vrdniku i Jasku, imamo stalne "mušterije" u Vognju, i tako...
Gazda plati gorivo, dođemo našim automobilima, po 5 u autu, ili gazda pošalje kombi sa vozačem, a bilo je i toga da nam gazda da kombi, i ja vozim, ali ovo ne radim više, jer su kazne ogromne, a obavezno pajkani jure kombije i zaustavljaju kombi vozila, zbog šverca ljudi i migranata...
Jednom su nas "safatali", ali sam zvao gazdu, nekog Beograđana, pajkani iz Inđije, pa su se oni "sporazumeli", al' neću da rizikujem više...
Ja radim za razne Firme na postavljanju protivgradnih mreža, a radim i privatno, put do Velike Ivanče gazda jedne Firme, za mene samog u sopstvenom automobilu platio 5.000 dinara...
Kad mu trebaš, da vidiš kako je spreman i da plati, ali ja nikada ne iskorišćavam takvu situaciju, jer znam da to ume da se izokrene, i da se vrati, pa se obije o glavu...
Prvi bi presao na rolku da presujem samo sebi, ovako ljudima sto radim za stajnjak ni u ludilu ne mogu sa rolkama da rade! A pogotovo lucerka za prodaju.
Ispaljivanje od strane radnika resavam tako da ako ima da se radi i sutra-prekosutra ne isplacujem ih dok se ne zavrsi posao do kraja, eventualno dam im uvece za cigarete ko bas nema. Ako se radi cele nedelje isplata u subotu, tako kod nas rade majstori gradjevinci, antlageri se placaju subotom. Pa nije niko lud da ga neki nepismeni zajebava danas dodje sutra te ispali, oce malo Dzoku sto kaze jedan nas clan
Imali smo i mi jednog "subotara", tako zovemo gazdu koji plaća samo subotom, ali bude pitanje, koja subota, ova ili ona sledeća ?
Brzo takvi ostanu bez radnika, jer niko nije lud da radi nedelju dana kod nekog, bez ikakve garancije da će platiti, u "subotu", a takvi su spremni da popiju i dobre batine, i opet NEĆE DA PLATE,
TEK ONDA NEĆE ! ! !
A može se desiti i radnik da radnik pogine na cesti, nesrećnim slučajem, baš u Petak uveče, i pošto nema ni ženu ni decu, ni oca ni majku, ko će uzeti taj zarađeni novac ?!
Ovde je satnica 250 dinara za, recimo, branje jabuka, i 5 dana X 2.500 izađe 100 eura !!!
Malo li je da ostane gazdi?
Tražili smo da nama, drugarima, plati taj novac, pa da isplatimo deo troškova sahrane, za sanduk i krst, opremu ostalu, piće i pečenje za daću, misliš li da je dao?
Kupio usrani venac, i napisao od koga je, jebo ga venac, kad moram da psujem....
Da li ti zaključuješ, da sam na primer, kažem, JA NEPISMEN, zato što obavljam povremene i sezonske poslove u poljoprivredi ?
Najveća mi je muka naći posao negde u Fabrici, za normalno radno vreme, jer svi potencijalni poslodavci se isčuđavaju kako to da imam 38 godina a nemam ni dana radnog staža?
Pa gde sam bio do sada?
Samo da napomenem, obrazovanja mi ne manjka, ( a mislim da je većina Članova to već uvidela, prateći moja "pisanija" na Forumu) završio sam srednju Ekonomsku, smer Ekonomija, Pravo i Administracija, i imam 3 godine Poljoprivrednog Fakulteta, smer Agroekonomija....
Potegla baba pa se udavi, a ona me vodila u školu...
I tako ja imam samo 5 razreda, i skoro 6., al eto, baba potegla, pa se udavi....
Pozdrav za sve...
I "gazde" i one koji to nisu (a voleli bi da jesu)...