Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

kod nas je psenica 12000 po hektaru a ako je njiva strma onda 15000 din,nema mnogo ljudi koji to rade pa da je i skuplje niko ne pita,samo skidaj.........a baliranje 30 din po bali.

Kakvi su ti vasi tereni kad radite za te pare?Koji je prosecan rod u kraju gde je vrsidba psenice 12000 din/ha?Kod mene je psenica radjena od 7000-10400 din/ha sa ukljucenom seckom na kombajnu.Baliranje mi je radjeno za 28 din po bali stim da je prikolica zakacena za presu i bale idu odma gore-nema vilatanja.

ups ja sam kontao sa kukuruz. Svejdno, dobiju 8% rabata od Viktorije. Ako prodju 200 vagona (ili 2000 vagona zaboravio sam) dobiju i 10-12%. Kako se ne bi isplatilo. 2000kg*5din, ispadne slicna prica kao za kukuruz. Kod nas su iz susednog sela takodje radili za dz jedna velika privatna zadruga ali samo kukuruz.
Upravo tako su radili,ljudi su im samo naftu donesivali.
Imali su oni racun,ne bojte se,znaju oni sta su radili.

Kod nas vaze neke stare cene,za koje svi znaju,formirane su jos od pamtiveka.
Samo su neki koji su u kreditima morali da spuste iste.
Uglavnom psenica ide 200kg po kj,a suncokret 100kg po kj.

Kod nas su psenicu nekada kosili za 300kg psenice +60kg prevoz po kj.To je bilo dok je jos bilo zadruge.
Sad vec par godina 5500-6000 din/kj sa prevozom,svejedno koja kultura,naravno bez tarupa,secke.

Drustvo imam ponudu da usluzno secem silazu jednom liku ali neznam koliko se krece po 1h??? Ako moze brzi ogovor... :ppozdrav:

JA rekoh liku da naplacujem 300e po hektaru... Pa ako mu se svidi svidi... Ima samo 1h i ne vadi mi se kombajn za toliko posle moram da ga perem i da ga vrcam u garazu... Ako pristane za 300 moze... :osmeh:

kod nas je siliranje uvek bilo duplo skuplje od branja po hektaru
mada je više zastupljeno plaćanje po prikolicama ZMAJ 30e,FAK 25e,Dubrava,Kikinda i sl. 20e
ima sad nekih likova koji obaraju cenu...

Danas otisao da platim kombajn, 5500 po kj pa nije ni malo na ovu cenu to je oko 350kg zita..[/QUOTE najbolje da ti kupis kombajn pa ces videti sta i koliko kosta od odrzavanja pa dalje,to je cena kao prosle godine
Ja se slazem da je odrzavanje svih masina uopsteno skupo ali u mom slucaju kombajniranje je poskupelo za 1000din a vrednost onog sto ja proizvodim je pala za 6 din tako da nisam bas bio prijatno iznenadjen kad sam platio.. I sto kaze Dr. Gruja i cena zita je mala, lane je kombajniranje bilo 220 kg zita.. Da je zito samo 20din nebih ni rec rekao(napisao) :ppozdrav:

Ljudi treba mi vaša pomoć. Možda ću ovih dana ići na dogovor kod jednog čoveka vezan za vadjenje šećerne repe pa ne bih da izvisim ili da lupim cenu. Naime ja bih sa svojim traktorom išao kod čoveka da radim tarupom u vadjenju repe. Znači ja+moj traktor+njegov tarup+njegovo gorivo naravno. Da li se dogovara po uradjenom jutru ili hektaru, ili posebno moj radni sat+radni sat traktora pa koliko bude trajalo, naravno u granicama normale. I ko plaća popravku kvara ukoliko se desi na traktoru u toku akcije?

Ljudi treba mi vaša pomoć. Možda ću ovih dana ići na dogovor kod jednog čoveka vezan za vadjenje šećerne repe pa ne bih da izvisim ili da lupim cenu. Naime ja bih sa svojim traktorom išao kod čoveka da radim tarupom u vadjenju repe. Znači ja+moj traktor+njegov tarup+njegovo gorivo naravno. Da li se dogovara po uradjenom jutru ili hektaru, ili posebno moj radni sat+radni sat traktora pa koliko bude trajalo, naravno u granicama normale. I ko plaća popravku kvara ukoliko se desi na traktoru u toku akcije?
Ako je traktor tvoj i ti si vozač a priključna mašina i gorivo od čoveka ide 50% od cene tarupiranja po jutru(hektaru).:ppozdrav:

Nazad
Vrh