Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

gde ima 7000 zarade :sta:
5000 din /kj to ti je 75e/ha a imaš osnovnog troška 50e
znači neka zarada je oko 20e/ha toliko ima i onaj sa kosačicom,špartačem i sl.
OK. samo replika na tvoju konstataciju da je zarada 20e, nista drugo.
ja sam jedan od skupljih jel se radi za 200kg/kj psenice +D2

- - - - - - - - - -

A neki i bez D2 da privuku sto vise musterija, jbg. svako ima svoju racunicu.

Amortizaciju mašine niko ne računa.Ako bi se to računalo i ugrađivalo u cene operacija mašine bi stajale i skupljale prašinu.Činjenica je da će usluga biti sve manje i manje.Prolazi to vreme kada se od usluga moglo lepo zaraditi.

Poslednja izmena:
Koliki je trosak goriva,tolika je i amortizacija.Ja znam za takvu racunicu i mislim da je sasvim pristojna i prihvatljiva

Koliko je kod vas zetva Suncokreta???? Kod mene je zetva Psenice 100e po hektaru a sa seckom 110e... Prvi put sad cu da vrsim i Suncokret imam nekoliko musterija (ne puno po 2-3h) ali me svi pitaju po koliko cu da radim ja neznam sta da im kazem... Raspitivao sam se po selu kod ostalih kombajnera i svi kazu da isto kao i psenica 100e po hektaru.. Jel i kod vas isto????

Kod nas vaze neke stare cene,za koje svi znaju,formirane su jos od pamtiveka.
Samo su neki koji su u kreditima morali da spuste iste.
Uglavnom psenica ide 200kg po kj,a suncokret 100kg po kj.

Kod nas je 50 evra po kj, bilo koja kultura (žito, suncokret, kukuruz) pa ko voli nek izvoli...

Svojevremeno su vrebalovci kosili za dzabe,samo da im izneses na njihovo ime.
Pokosili su boga i oca na taj nacin.

Ne razumem malo ovo.. Kako su kosili za dzabe da izvezes na njihovo ime??? I sta onda??? :sta: Znaci za vrsaj Suncokreta duplo manja cena od cene koja vazi za Psenicu... Ja po toj ceni necu da vrsim...

Prodas usev njima. Imaju cenu 1.5-2din od berze. Oni prodaju na berzi i ako je dobar rod cca 6t/kj dobri su ~10.000din/kj i treba oduzeti naftu potrosenu za skidanje useva.

ups ja sam kontao sa kukuruz. Svejdno, dobiju 8% rabata od Viktorije. Ako prodju 200 vagona (ili 2000 vagona zaboravio sam) dobiju i 10-12%. Kako se ne bi isplatilo. 2000kg*5din, ispadne slicna prica kao za kukuruz. Kod nas su iz susednog sela takodje radili za dz jedna velika privatna zadruga ali samo kukuruz.

Nazad
Vrh