Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

ljudi sta mislite dali je skupo tanjiranje 40 evra plus gorivo oko 12 litra upitanjiu kase 250 konja i tanjiraca 6 tona i dal ce moz ona nesto da iskopa njivu koja ni radjena 15 godine?

Kod nas u zadruzi je jedan prohod tanjiračom 2750rsd/kj.Po selu radimo za 1500-2000rsd/kj jedan prohod kao i svaki naredni.

Radi to kod nas u selu jedan sa Burgoinom za 2000din. Dva reda burgoin. Mislim da je ok da cena za probiranje kombajnom bude slicna.

Kod nas tanjiranje 6000 kj,branje takodje 6000 kj,a oranje ce biti 6500-7000 kj.

Uh za 7000din/kj za oranje ima da bude jedna ili dve musterije :haha:
Nemojte zameriti, ali zar nema kunkurencije kod vas? Za oranje posao koji traje sat vremena po jutru sa tri brazde i traktorom od 100ks i gde se potrosi 15l nafte (150*15=2250din), meni je jaka cena od 7000din/kj i nikada ne bih platio tako nesto, narocito ako to pretvorimo u kukuruz ili psenicu po trenutnim cenama.

da li mozda neko radi samo probiranje jedan prohod kombajnom i koliko naplacujete ?

Meni to uglavnom odrade drugarski samo pecam kada prijatelji idu na tu stranu,naravno častim kojom gajbom jabuka. Prošle godine naletim na prijatelja sa 6-orednim adapterom a parcela 4 kj ,kraća duž skoro pa kockasta ,kada je završi krug (sve 4 strane) imao sam 2700 kg a imao vlagu 28,niko nije hteo da ga primi,mukie žive.Sada ću raditi samo sredinu I to 4 reda.

E ovo mi poznato nesto :haha:
ja sam jedne godine probrao par njiva 4red.adpterom, bilo je jedno 4t u loznici, rasirio ga u supi 6 sa 5m i kad je poceo da zeleni lopatao svaki dan a on sve vise zelen i vreliji, kad je spustio vlagu posle par nedelja to nije licilo na kukuruz :haha:

Nemojte zameriti, ali zar nema kunkurencije kod vas? Za oranje posao koji traje sat vremena po jutru sa tri brazde i traktorom od 100ks i gde se potrosi 15l nafte (150*15=2250din), meni je jaka cena od 7000din/kj i nikada ne bih platio tako nesto, narocito ako to pretvorimo u kukuruz ili psenicu po trenutnim cenama.
Svi rade po toj ceni,a i zna se ko u selu radi usluge,tako da ima musterija.

Branje jednorednim beracom-7000,branje dvorednim beracom-6000,vrsidba kukuruza od 40e pa navise,sve cene su za povrsinu od jutra.

Ima delova atara kod nas koji se oru traktorom od 120 konja i dve brazde i 25+ litara nafte,kako bi ti to naplatio?

Sve shvatam u vezi cena, ali mi nije jasno zašto bi se razlikovala cena kod branja izmedju jednorednog i dvorednog berača.
To bi bilo kao kad bi cena žetve sa kombajnom koji ima širi heder bila manja od kombajniranja sa užim hederom.

Lično posedujem Zmaj 223, ove godine sam u kompletu remontovao komušački sto, dok je brat remontovao isto to na 216. Da ne pominjem koja je razlika u ceni... Dvoredni je daleko skuplji za održavanje.

Sve shvatam u vezi cena, ali mi nije jasno zašto bi se razlikovala cena kod branja izmedju jednorednog i dvorednog berača.
To bi bilo kao kad bi cena žetve sa kombajnom koji ima širi heder bila manja od kombajniranja sa užim hederom.

Lično posedujem Zmaj 223, ove godine sam u kompletu remontovao komušački sto, dok je brat remontovao isto to na 216. Da ne pominjem koja je razlika u ceni... Dvoredni je daleko skuplji za održavanje.
To datira iz vremena dok su babe istovarale,pa su postizale da istovare polako kako i jednoredni bere,dok sad kad se mahom placa istovar po satu svima je interes da plate dvoredni. Kod nas je ista cena da li jednoredni ili dvoredni. Branje 50e ili 6000din kako kome...a zavisi i od oblika njive.

Branje 50e ili 6000din kako kome...a zavisi i od oblika njive.

E svaka čast za ovo! Kod mene ima parcela da te Bog sačuva što se oblika tiče. Trougao, petougao, n-tougao... Pa onda neke zakrivljene. Proletos sam uslužno sejao jednu oblika polumeseca površine 1 ha. Hvala Bogu pa me nije zvao da mu berem. A pored takvog oblika ona je i nagnuta. I kako onda da cena branja takve njive bude ista kao i ravna njiva dužine 300 metara i bez i jednog utočka.
Realno kad sagledamo, cena treba da zavisi i od oblika njive.

Nazad
Vrh