Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

To sa 10% soferu za oranje malko slabije pije vode. Nije to kombajn pa da mora da prati niz parametara i da radi usluzno pa da mora na svakoj parceli da steluje kombajn spram useva. Za oranje je sasvim korektna satnica koju si naveo Bojane.

Vrsidba suncokreta kao i psenica 5000din/kj
tanjiranje sam mislio da povecam sa 2000 na 2500/kj, ako neko zeli dva prohoda onda ce biti 2000 prohod. najavilo mi se dosta za usluzno tanjiranje pa reko da ih proredim malo sa cenom :haha:

To sa 10% soferu za oranje malko slabije pije vode. Nije to kombajn pa da mora da prati niz parametara i da radi usluzno pa da mora na svakoj parceli da steluje kombajn spram useva. Za oranje je sasvim korektna satnica koju si naveo Bojane.

Onda je najrealnije po satu, zavisi sta se vozi i koliko moze da uradi za neko vreme, imacu verovatno usluzno oranje-vozenje za vocnak, pa da se orjentisem.

kod nas je siliranje uvek bilo duplo skuplje od branja po hektaru
mada je više zastupljeno plaćanje po prikolicama ZMAJ 30e,FAK 25e,Dubrava,Kikinda i sl. 20e
ima sad nekih likova koji obaraju cenu...

Jasam pre par dana napuni 7 Zmajevki (ali nagažene i uzvršene)na nepunom jutru za 100 evra

i 40 l nafte

Poslednja izmena:
Da li pišaš čta je cena branja kukuruza ili si hteo da napišeš kolika je cena branja kukuruza ?

Ako je ovo prvo priča je o tome da se uslužno ljudima obere kukuruz i to naplati.

za nas koji nemamo berac je verovatno puno 60e a za vas koji ga imate je malo ..i tako u krug,mrtva trka uvek :osmeh: a sredina se nadje!

Nije malo ni nama koji imamo ni 50e/kj po ovim cenama nafte,kako cujem neki planiraju 70-80e/kj sto je po meni nenormalno,kum od druga iz sela pored ima najbolji berac i najvise uradi godisnje u opstini on je ove godine najavio 60e/kj,a inace je do sad bio najjeftiniji.

Nije malo ni nama koji imamo ni 50e/kj po ovim cenama nafte,kako cujem neki planiraju 70-80e/kj sto je po meni nenormalno,kum od druga iz sela pored ima najbolji berac i najvise uradi godisnje u opstini on je ove godine najavio 60e/kj,a inace je do sad bio najjeftiniji.
tako su kod nas najavljivali cene za vrsaj po 100e/h pa kad je doslo da se vrse oni radili po 8000 din da se najezis ja sam odustao odmah i radio moje i par njiva drugarski za gorivo

Jedna je cena kada se pravi neki formalni dogovor među svima a kada počne rad onda se ne zna pošto ko radi.Ja imam cenu koje se držim pa ko hoće radim a ko neće ne mora.

e ovako je kod nas , ovde se ne seje od zitarica nista tako da nema kombajna, kukuruz se seje al isvak za sebe po malo, siliranje kukuruza je 3e po aru, baliranje 30din, kosenje ide vecina sa samohodnim kosacicama zbog terena i cena od 10 do 15 e po satu, negde se radi za 70centi po aru, grabljenje traktorom 15 din po bali

Nazad
Vrh