Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Jeftino,al je i sve manje usluga,skoro svaki drugi ima svoj kombajn...

ne možeš računati samo gorivo a i čisto sumnjam da je prosek 11l/ha,jer ove godine ima dosta pologa,meka zemlja pa propada kombajn što stvara dodatno opterećenje,npr. kod mene je za 4l/ha veći prosek nego prošle godine,zatim imaš troškove koje ne računaš a to je ulaganje pred sezonu i habanje mašine....

Kod nas je cena 6000 ,bez solucije u zrnu i nafti placanje iskljucivo kesovinom . Ima poneki novi kombajn pa spuste cenu da privuku musterije . Kosenje luceke 1000-2000 ,grabljenje oko 1500 ,oranje od 4500-6000 . Dosta su razlicite cene i ljudi su zanovetala ,necu da idem tamo za pola jutra ,necu da idem tamo za 50 bala itd .

Zna li neko koliko se naplacuje usluga postavljanja folije i creva kap po kap za jagode lubenice i td.

120x150 ja radim po 500din kom ,umotane sa kanapom ne sa mrezicom

Poslednja izmena:
ne možeš računati samo gorivo a i čisto sumnjam da je prosek 11l/ha,jer ove godine ima dosta pologa,meka zemlja pa propada kombajn što stvara dodatno opterećenje,npr. kod mene je za 4l/ha veći prosek nego prošle godine,zatim imaš troškove koje ne računaš a to je ulaganje pred sezonu i habanje mašine....
Jel a da te pitam nesto, dal u racun da ubacim i svojih 150kj?
pa da vidimo kolika ce onda zarada biti, veruj mi drasticno bi porasla u odnosu na onih 7000din/ha.
sto se dizela tice racunao sam 10l/kj jel mene nafta kosta 100din.
al ti uopste nisi bio daleko sa predpostavkom od 11l/ha, jel me Mecka prijatno iznenadila :ppozdrav:

druže ne branim,radite pošto god hoćete,meni ni iz džepa ni u džep
tvrdim da je cena vršaja podcenjena u odnosu na neke radove tj. većinu i da je realna cena 100e/ha

Nazad
Vrh