Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

A ne videh u tom cenovniku cenu za košenje (livade, ne detelina, već kosidba koja je na redu....) i ne videh cenu baliranja po bali ili kako već računate?
Može li cena po hektaru, lakše mi je za računanje?

Vitezb, već je pisano o tome da je to samo na papiru, a papir trpi. Najzanimljivija je kamata ako ne platiš na "blatobranu" i to 20%, pa toliko ne uzimaju ni zelenaši a ne neki poljoprivrednik koji pored svog, uradi i nešto usluga

200kg psenice + 10lit nafte,to je cena od kada znam za sebe.
Placanje iskljucivo u psenici.
Transport sumnjam da cu raditi,ali cu musterijama davati prikolice,a to je za njih free.

kod nas ide i dalje po starom 300kg kosenje i 50kg psenice prevoz u dinarskoj protiv vrednosti mada vecina sa novim kombajnima kada je niska cena psenice onda sami formiraju cenu prema svojim potrebama(rate za kredit,itd)!

200kg psenice + 10lit nafte,to je cena od kada znam za sebe.
Placanje iskljucivo u psenici.
Transport sumnjam da cu raditi,ali cu musterijama davati prikolice,a to je za njih free.

Tako je i kod nas a zavisi od godine do godine kako se obračunava nafta, ranije su ljudi donosili naftu a sad se obično pretvori u pšenicu.

kiši@ Jel kombajniranje u pšenici u naturi ili samo kao valuta kg pšenice.Nešto mi komlikovano da na njivi istreseš u prikolicu a on ti posle vraća 200 kg pšenice:sta:Ja imam par njih koji predaju na moje ime pa bi to i bilo izvodljivo ali se ne radi tako.Kod nas je cena 50e za manje parcele,i 5000rsd za one kojima radiš sve ili veće parcele 4-5kj u komadu.

Zetva Psenice i Jecma kod mene u selu od 100 do 120e po hektaru... Ja cu vec drugu godinu raditi po 110e... Uglavnom ispod 100e po hektaru niko nece da pali kombajn.... Prevoz i iznajmljivanje prikolice ne radim...

kiši@ Jel kombajniranje u pšenici u naturi ili samo kao valuta kg pšenice.Nešto mi komlikovano da na njivi istreseš u prikolicu a on ti posle vraća 200 kg pšenice:sta:Ja imam par njih koji predaju na moje ime pa bi to i bilo izvodljivo ali se ne radi tako.Kod nas je cena 50e za manje parcele,i 5000rsd za one kojima radiš sve ili veće parcele 4-5kj u komadu.
To se posle zetve prebaci na moje ime(200kg),mislim kada ljudi obracunaju psenicu.
A nafta se donese pre posla.

Prikolice godinama daju za dz,mada u zadnje vreme komplet prevoz ide za dz ako ima bar 3kj. Jos se ne zna cena zetve,ali cenim da ce biti oko 50e/kj.

Nazad
Vrh