Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Sta ti nije jasno ? Ako po jutru tanjiranja potrosis 5-6l to je 800din pa puta 3 = 2400din jutro tanjiranja.

U zavisnosti od tanjirace. Ako radi sa vucnom tanjiracom trosice ~4l/kj ili 7l/ha tj oko 150din x 4l x 3 (gorivo, amortizacija i zarada). To izadje oko 1800din/kj po prohodu.
Ako je laksa tanjiraca trosi se i manje goriva naravno.

Covek je pitao za tanjiranje. "Snagatorska usluga".

Pa, dobar si mu savet dao, a ja sam se nadovezao za dalje. Tako kako si mu ti rekao su mene učili paori starog kova, a jedan gospodin koji je do osamdeset i neke radio kao inženjer na ekonomiji me je učio da ide 30% - gorivo, 30% - rukovalac, 30% 'abanje traktora i 10% 'abanje mašine/oruđa. Meni se nekako ni ta računica ne uklapa za one lake i precizne radove.

Po meni bez hiljadarke ne vredi ni prekačinjati zatečeni priključak, a kamo li raditi nešto makar i da je u samom selu. Treba kao taksisti da imamo neki minimum za svaku uslugu. Kolika god da je površina, po meni bez jednog jutra ne vredi računati, pa taman da je i 1/4 jutra. Ovima sa većim traktorima ni jutro i po nije vredno pranja traktora.
Uvek je bilo onome ko plaća mnogo, a onome ko naplaćuje malo. Ipak, kad ti dođe braša nakuću i kaže da ima samo pola od pola jutra obranog graška da mu oprskaš totalom, a to negde u treće duži, pa još bliže susednom selu, pa pazi voćka, pa pazi bunar... To mi dođe vremenski kao i dva jutra normalne njive. Bez hiljadu i po u atar ne izlazim. Radije ću da šuškam po šupi i popravljam, održavam mašine ili listam oglase, obilazim otpade...

Zato se odmah lepo kaze da cena ne ide standardna,tako su me neki zvali za basce da sejem pa pazi na stazu,pa pazi na kolac odatle je luk,pa obidji luk,pa nastavi jos 10m kukuruza...moze ali je to crvena iako nema cela 1/3 jutra.

Ok je i da obilaziš voćke i preskačeš lukac ako tom istom čoveku radiš i druge, normalne njive. Onda sabereš sve i naplatiš normalno ili zaokrugliš malko u svoju korist ako je baš krecava cifra, ali da te cima za neku vratolomiju, a znaš da mu je drugi radio ostalo... Onda se zna.

hvala na odgovoru .:ppozdrav:mozda cu sa drugom da posadim 50 ha psenicu u kup. pa ato pitam ko da ore tolko sa fergusona i odma generalna.ali otom potom videcemo

Cenovnik prolećnih radova kod nas, cenu su formirali predstavnici kluba poljoprivrednika

f09ldf.jpg

I sta vredi sto su te cene formirane, kada ce uvek neko da radi ispod cene. A cena za bacanje djubriva od 1700din/kj je previsoka. Zahvat ogorman i brzina kretanja preko 10km/h.

6,7,10,11,12,17,24 su po meni preskupi,mislim meni koji radim usluge nije nikad previse,ali nije ni realno jer se kod mene u ataru neke od tih operacija rade i u pola cene.

Nije isto orati njivu duzine 100m nepravilnog oblika, gde nema ovratina i gde ima nagiba nego njivu ravnu kao tepsija i dugacku 380m i vise metara. Tako da 100e/h u Modrici i nije skupo spram 6000din/kj u ravnici.

I kod mene je ravnica, samo sto su njive vecinom ko sto si i naveo nepavilnog oblika sa puno kratelja a i povrsinski male. malo je dobrih,dugih i pravnih parcela

Nisi razumeo moj post. Nije skupo 100e/ha u losim uslovima u odnosu na ravnicu. Dakle skupo je 6000dim/kj u Backom Petrovcu. Ok sad?

Ma razumeo sam ja tebe... samo ni ravnica nije svugde ista.... ima gde bi orao i sa fergusonom za 6000 jutro a ima gde je pitanje da li bi pokrio troškove za te pare....

Nazad
Vrh