Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Za 300e se moze kupiti prskalica koja "radi radnju". Ispada da se isplati za 5-6ha. Savrseno sam ubedjen da ne postoji brze isplativa investicija ::novac::

na kosovu i metohiji: 120 e oranje, 100e tanjiranje 2 puta, 50e sejanje psenice i kukuruza, baliranje 5 bale za 1e,kombajniranje psenica, kukuruz 100 e, prskanje 25 e h, ...

na kosovu i metohiji: 120 e oranje, 100e tanjiranje 2 puta, 50e sejanje psenice i kukuruza, baliranje 5 bale za 1e,kombajniranje psenica, kukuruz 100 e, prskanje 25 e h, ...

Jel zna neko koliko ide spartanje usluzno od prilike ? Nikad nismo usluzno spartali,a sad mi se na setvi osladilo pa bih da idem i u spartanje usluzno.

Špartanje ide u glavnom isto koliko i sejanje. Ta cena ide otprilike kod mene i za košenje i za prskanje. Kod nas se za sejanje naplaćivalo 2000 po jutru.

To je starinska, jednostavna ali i potvrđeno dobra formula za izračunavanje cene uslužnih radnji i to samo onih prostih, snagatorskih(oranje, tanjiranje, setvospremiranje, drljanje).
Inače, za precizne radove(sejanje, prskanje, rasturanje veštaka, košenje...) ako tako računaš nemaš "ni za 'ladne vode".

Nazad
Vrh