Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

da kazem i ja nesto vezano za ovo.Moja porodica ima kombajn preko 30 godina,poceli smo sa 133 pa 135,skoro smo ih prodali pa smo kupili dva john deera placeni po 11000 eu.Moje misljenje ako ne moze da ti ostane cista zarada 30 posto ne treba ni da se radi taj poso.Zbog cega,epa zbog toga sto taj kombajn gledam 350 dana u godini i ne radim nista s njim,i za tih 10-15 dana ako ne mogu da zaradim neku paru onda ne treba ni da se radi.Slazem se ja da je zetva skupa,jer ljudi nemaju para ali ko je kriv za to,nekad smo imali mi kombajneri od drzave regresiranu naftu,a sad ko te pita,ja pre zetve prodam 3 bika samo za naftu,jer vecina ljudi placaju zetvu posle zetve.Kod mene prosle godine bila zetva 12000 po ha,sada ce oko 14000 din.

Nismo svi isti nemoze svako da kupi krs pa da ga popravlja. Znam ja moj otac on je uvek kupovao novo . Covek se nije puno razumeo u mehaniku i nije zeleo da gubi vreme. Ima puno njih i u moje selo koji kupuju kombajne za 2-3000e i oce nesto da zarade , rade jednu sezonu i prestanu.

oltajmer samo si jedno pogresio. Nece niko da ti vozi kombajn ceo dan za 20e. U mom
kraju kombajner se placa 10-15e/ha .

U mom kraju vozacu je sledovalo 10% od uradjenog

I kod nas je 10% od cene usluge vazac kombajna (za takav dogovor znam, veorvatno postoje jos kojekakve varijante). Dakle u oldtimerovom slucaju 75*500=37500din ili 320e. Tako da oldtimerova racunica i meni ima itekako smisla.

moji su placalai 10% kombajnera dok ja nisam počeo da vozim. Čak je plaćan i vise ako se desi nekakav peh i on (kombajner) ga popravi na licu mesta. A inace prestao da znjem drugima jer se cena zetve kretala oko 60€. Sve dok sve dok je bila 70-80€ moglo je da se plati i kombajner i gorivo i odrzavanje a i nešto da ostane.

Ja planiram kupovinu kombajna negde u januaru-februaru 2013.Kao što Oldtimer kaže bez 15000evra se nema šta ni gledati.

Pa još sam u stanju čitanja,gledanja,slušanja...prikupljam informacije ,a i pare.Čekam da vidim kako će drugar proći sa samouvozom pa da vidim isplatili se to i meni ili da kupujem ovde nešto od ovih naših derikoža.
Meni ne treba neki veliki moćni kombajn.Nešto tipa heder za pšenicu 4metra,4 reda za kukuruz....da sa lakoćom to nosi.

Pa nemoras ti njemu nista da das , ne zove on tebe , nego ti njega. Sto se kaze u nasem narodu koliko pare toliko muzike, kako ga placas tako ima da vozi. Ti mislis da je to auto i sedi i vozi. Kombajner ne moze biti svako.

Ne mislim da je lako, probao sam, video sam sta je to, i to je izmedju ostalog jos jedan razlog zasto nisam jos kupio kombajn...
Ali, 10% je previse. Ako kombajn odradi 10 ha, sta on hoce 100 eura na dan??? Tolike pare nema ni ministar

Da ali u te pare ulazi i obdrzavanja kombajna , kad se kombajn pokvari sve opravke su njegove, sem opravku motora i hidraulike.

Kod nas je isto 10%, i neulazi odrzavanje kombajna u to, ali je cena 200kg i 10 lit nafte po jutru, i to mu izadje ako je cena zita 20din-kg oko 4000 po jutru.Jos ako vozis 142-ku veoma tesko uradis 10ha na dan ako ima mase.

10% ??? Pa kao da je pilot!! Znaci, ja cu da kupim kombajn, delove, naftu, nadjem musteriju, a gospodin ce da uzme 10% bruto...
Kod nas je ta cena,jako odavno,druga je stvar sto su se gazde sada ogazdile,pa pokupovale holande,claasove,dzordine,pa brzo odrade a sirotinju koja tera te kombajne,placa po satu.

Da ti si u pravu , ali ja takvog kombajnera nebi ni angazovao. Zato sto je on ceo dan na kombajnu a ne gazda i on je taj koji mora da oseti kvar , da cuje promenu zvuka itd. A ne kad se upali kombajn tek onda da stane. Takav kombajner koji samo okrece kljuc i vozi taj moze da bude i neka gospodja koja ima dozvolu ili bilo koji ko zna samo da vozi. I u tom slucaju je sasvim dovoljna jedna dobra dnevnica.

Nije puno 10%. Sa zmajem 142 je to ok cena. Za ostale (vece) kombajne ne bih se upustao u diskusiju. Treba uzeti u obzir da je to specifican posao, takodje da traje svega par dana u godini, stoga normalno da je placen bolje od 200din/sat.

Nazad
Vrh