KishRobert
Prijatelj Foruma
Mi kosimo jecam za 5000din/kj,a psenicu za 200kg/psenice + 10lit. nafte.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemam nameru da kupujem jer kod nas ima kombajna na svakom koraku i NE kažem da je lako, npr. kod nas je dva tanjiranja 50 e /kj a 50 e košenje žita pa šta je tu lakše i koliko koja mašina košta i šta je lakše raditi ??Odavno nema razlike u zetvi sa i bez secke,cena je godinama ista.
---------- Poruka napisana u 17:04 ---------- Prethodna poruka je at 17:04 ----------
Pero onda kupite kombajn pa i Vi derite kad je tako lako.
Ako ces samo sebi za te pare mozes da radis sa Z141 do 100kj i poradis sve u roku,a ulog ako ga redovno odrzavas nije veci od 300e godisnje,nabavka dobrog oko 5000e + generalni pretres prve godine 1000e i dalje za do 100kj mozes svake godine da radis bez ikakvih vecih ulaganja.Ja sam pravio neku svoju racunicu (ne mora da znaci da sam u pravu!):
-da kupim kombajn, koji hocu, npr Z171, nabavka, sredjivanje, bi izaslo oko 20000 eura. Te pare da dam u banku na kamatu, imao bih oko 1200 eura svake godine
-da kupim naftu, 10 l/kj, za 75 kj mi treba 750 l nafte, po 140 din, mu dodje oko 900 eura
-da platim coveka da vozi kombajn, trebalo bi mi sigurno 7-8 dnevnica, po 2o eura, to mu dodje oko 150 eura
-da ulozim svake godine u neki osnovni remont, mislim da bez 1000 eura ne mogu da prodjem
to mu dodje oko 3250 eura. Ja za kombajn dam 75*5000=375000, ili ti oko 3260 eura... Ne znam sta bih vise dodao.