Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

U mom kraju kosenje po 1ha 6000,00,skupljanje 2000-2500,00 po satu,baliranje 30,oo din po bali,koliko sam ukapirao,3/4 su zarada od 20 din po bali,a ovo sa 30 din je deranje.

I to sto kazes kod vas je ravnica , a meni se desavalo kad sam radio za pare. Njiva je nizbrdo , a na celo njive potok , pa na vreme treba da se razmisli kad ce da se skrene traktorom , jer u protivnom naso bi se sa sve presom na dnu potoka.

---------- Poruka napisana u 19:57 ---------- Prethodna poruka je at 19:04 ----------

Da li je tacno da neki po Vojvodini koji imaju nove kombajne vrsu i po 50e hektar? Samo da bi privukli sto vecu musteriju.

Koliko sam ja obavešten, spekuliše se sa cenom od 50e/kj u mom kraju.
Inače u Vojvodini niko ne obračunava usluge po hektaru. Ja lično neću nikada prihvatiti metrički sistem čak i da ga drugi prihvate.

Inače ja kosim lucerku po 1500 i moji pajtaši isto. Šta ćeš - pasivni krajevi. Ljudi se češu iza uva i toliko kad im kažeš, a primećujem da je to rekordno niska cena na forumu.

Koliko sam ja obavešten, spekuliše se sa cenom od 50e/kj u mom kraju.
Inače u Vojvodini niko ne obračunava usluge po hektaru. Ja lično neću nikada prihvatiti metrički sistem čak i da ga drugi prihvate.

Inače ja kosim lucerku po 1500 i moji pajtaši isto. Šta ćeš - pasivni krajevi. Ljudi se češu iza uva i toliko kad im kažeš, a primećujem da je to rekordno niska cena na forumu.
I kod nas U Beceju ce zetva biti izmedju 40-50 evra po kj.Mada ja imam takve musterije koje ne pitaju posto radim (dugogodisnje iskustvo) vec me samo zovu da cuju kada cemo raditi ili ja njih nazovem da im javim da im se njiva vrse :osmeh:

kod nas je neka tradicija u selu da se psenica vrse po kg. znaci 250kg. po kj. ako cena ipak bude manja od 20din za kg. zaokruzicemo na 5000din za kj.
sto rece spajki kod nas se znaju koje su cije musterije, a ima i onih letaca na koje niko ne racuna , pa de ulete...
zovem ljude da ih obavestim u kom delu atara radim sutra dan, pa ako hece neka vrse, ako ne, ceka drugu turu u tom delu atara, nema setanja...
a ima kod nas neki ulete kod coveka u njivu i javljaju da mu kose, i sta ce covek, vrse kad mora a ne kad hoce...

Ja govorim za ljude kojima radim uslugu od oranja do oranja.Njihovo je da mi plate za tu uslugu koju im odradim a svi ostali radovi na toj njivi su moja briga.

Kod nas je kosidba uglavnom 300 kg pšenice po kj ili u protiv vrednosti 10l nafte + pšenica. Po lokalnom izrazu 3 metara žita za lanac.

S obzirom kolika je sada cena soje 180 kg. puta trenutna cena=ko Svetog Petra kajgana.Kod nas 300 kg pšenice po k.j ili 5.000 RSD.Soja takođe 5.000 RSD po k.j.Prevoz ne vršim ali dajem prikolicu onome kome radim i on sam nosi gde hoće.

Soja u zetvi jos nikada nije bila preko 35din ::namigivanje:: Tako neki rade i to je cena sa prevozom. Meni rade po 5000din/kj (ove godine mozda bude malo vise zbog kursa evra, a mozda i ne, videcemo) (soju-kukuruz).

Kod nas je prosle i preprosle godine bilo 120e/ha kad je bila najveca guzva , a posle su spustili na 100e. U moje selo radis kod onog koji te pozove , i nikome momozes se nuditi jer svoako ima nekog svog sa kojim oce da vrse. Dok u susedno selo kad se vrse ide se redom , njih le zanima ko si i odakle si oni oce da im se vrse , zato ides iz njive u njivu.

Što se tiče predstojeće žetve kod mene cena u evrima ostaje ista 50 evra, a u dinarima 5500, ostale valute neprimam :osmeh:... Prevoz je uračunat u cenu...

Nazad
Vrh