Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Ja cu znati koliko sutra vece, preksutra koliko bala sa ovih hektar sto mi pokosi covek....

@Matic, dobro pitanje. Kao da kose rucno.
Nije mi skupo baliranje iako je skuplje nego kod vas, ali ubi cena kosenja.
Dodje mi da rucno pokosim sve. Ili da upalim.

---------- Poruka napisana u 10:39 ---------- Prethodna poruka je at 10:36 ----------

Da li moze izrazavanje u hektarima, koliko ima u hektaru kat.jutara (kj)???

EDIT:

Ako sam dobro preracunao, u jednom hektaru ima 1,737......(i ostatak) KJ.

Dakle, ova cena kod mene je ubedljivo jedinstvena u Srbiji. Najveca. Da li smo to najveci neradnici, pa sve zelimo na gotovo ili sta je, nisam siguran.

---------- Poruka napisana u 10:53 ---------- Prethodna poruka je at 10:51 ----------

Ups, ova se nije spojila sa prethodnom porukom, hvala za info Ratko, no na ovaj nacin mi je lakse.

---------- Poruka napisana 15-06-12 u 13:04 ---------- Prethodna poruka je 14-06-12 at 10:53 ----------

Dobro, koliko je usluzno baliranje i kosenje koda vas, u vasem kraju?

Komsije, kako je kod vas, u okolini Kraljeva?

Kod mene u selu ima 22 prese i sve rade.Selo je malo i samim tim mali atar.Cena od 20 dinara po bali je realna.Dva klupčeta veže koštaju 2.630 dinara uz utrošak nafte ispod 10 litara a napravi se između 750-800 bala što je jednako nekih 15.000 dinara pa malo li je balirati po 20 dinara!

Zavisi koliko su velike parcele kod vas. Kod nas i kad je hektar u pitanju i treba da vozim do te musterije 5km ne isplati se jer u taj hektar moze da ima 200 bale, a da ti nepricam o manjim njivama.

Kod mene u Progaru kosenje je 3000 grabljenje 2000 a baliranje 30 din po bali.Ima dosta presa ali nece ljudi da rade drugima.Ja licno baliram po 25 i to se trudim da radim samo prijateljima.Ne jurim musterije.

I to sto kazes kod vas je ravnica , a meni se desavalo kad sam radio za pare. Njiva je nizbrdo , a na celo njive potok , pa na vreme treba da se razmisli kad ce da se skrene traktorom , jer u protivnom naso bi se sa sve presom na dnu potoka.

---------- Poruka napisana u 19:57 ---------- Prethodna poruka je at 19:04 ----------

Da li je tacno da neki po Vojvodini koji imaju nove kombajne vrsu i po 50e hektar? Samo da bi privukli sto vecu musteriju.

I to sto kazes kod vas je ravnica , a meni se desavalo kad sam radio za pare. Njiva je nizbrdo , a na celo njive potok , pa na vreme treba da se razmisli kad ce da se skrene traktorom , jer u protivnom naso bi se sa sve presom na dnu potoka.

---------- Poruka napisana u 19:57 ---------- Prethodna poruka je at 19:04 ----------

Da li je tacno da neki po Vojvodini koji imaju nove kombajne vrsu i po 50e hektar? Samo da bi privukli sto vecu musteriju.

Tacno. . .

Ja sam nastupio i ove godine sa cenom baliranja 30 dinara po bali a ako cena goriva i kanapa kojim slucajem skoci moze lako da se desi da cena baliranja bude 32-33 dinara. I kod nas ima preko 20 presa ali aktivno usluzno baliramo nas mozda 4. Zetva nece biti ispod 5000 dinara po kj.

Jeste.Samo vaš atar ima 15.000 ha a naš celih 1.500 ha.Selo ne punih 700 stanovnika a vaše par hiljada i tako dalje i tako bliže.

Sta ces Matic,malo selo ali mehanizovano. :)
Kod nas je zetva 12-14000din/H u zavisnosti od kvaliteta kombajna jel ima dosta krsina koje pola prospu.

Nazad
Vrh