Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Spajki kako se kod vas u beceju naplacuje prevoz? Npr kukuruz uz beceja za radicevic u silose?
Nekada je kod nas bilo posto krunjenje kukuruza,po to i vagon prevoza.E sad ako je nesto duza relacija od 15-20 km onda je i cena nesto veca.

Bez plaćene nafte se nekreće na njivu, a jedno vreme suncokret se radio samo za 10l nafte.:osmeh:

Kod nas kosenje 2500 din/kj,a zetva kako se priblizava cini mi se da nece preko 4000 din/kj.Neki cak najavljuju i da ce jeftinije da vrsu.

Eto ti sad, a i po meni nema logike da bude isto kao prskanje, makar da nije opasno. Opasno je košenje na svoj način, a i više čorbe se potroši. Danas mi bio čovek i platio kako sam kazao 1500/kj(njemu mlogo, a meni malo), a ja sam pre toga pitao čoveka koji puno kosi :sreca: uslužno. Kod vas je onda baš papreno. Zato sam i hteo mišljenje nekoga iz mog kraja da ne zacepim, ali drago mi je da znam čisto informativno kako ljudi cene svoj rad u drugim krajevima.
U Južnom Banatu je valjda sve skuplje, samo gorivo je svuda isto. :sta:

Pitam se da li ima razlike u ceni rotacina ili strižna(češljara). Svi znamo da rotaciona radi brže, ekonomičnije i nema toliko zastoja, ali se zato strižnom kosačicom pokošena krma za ceo jedan dan ranije osuši što ponekad može da znači biti ili ne biti.

Koliko bi kostalo po hektru direkna setva psenice, sejalicom kao sto ima Mindjusar ?

U kakvu njivu si sejao?U suncokretiste,u tanjiranu njivu, u kukuruziste ili u oranje?

Vreme je za košenje....

Ko u okolini Kraljeva vrši uslužno košenje, i pošto?
Ko uslužno balira, kakvom balirkom (imal koja rolo balirka) i pošto?

Moža na pp ako ne želite ovde da kažete.....

Kakve su cene u komšiluku?

Hvala

Prosle godine sam drndao 5 bala za evro bez grabljenja znaci 20 din po bali ove god evro pojeo dinar kanap poskupljao a Nafta i lozak sto je najbitnije skocili duplo u odnosu na proslu god .Nema vise baliranja usluzno....

ја балирам по 6000/ха или 50е како коме изгледа мање...
грабуљање 3500/ха
кошење 6000/ха

Cika Jovo, sest crvenih nije isto sto i 50 evra. No, svejdno priznajem da mi se svidja tvoj nacin obracuna, po hektaru, ne po bali.

Nema Kraljevcana? Ima li koji kraljevcanin da ima rolo balirku? Eh, puste zelje....

Frenky, ti to ozbiljno vise ne baliras za pare?

---------- Poruka napisana 13-06-12 u 08:45 ---------- Prethodna poruka je 09-06-12 at 21:25 ----------

bog te mazo cika jovo, pali traktor i nakaci kosu, imaces posla u okolini kraljeva, ovde digli kosenje na 7, neki na 8 hiljada po hektaru......bezobrazno skupo.

baliranje i nije skupo, ali kosenje - ubija!!!!!!!

колико код вас испада бала по хектару, овде нема леба да неко има више од 300

Nazad
Vrh