Zasto ne moze da se nauci rad sa kombajnom za kratko vreme? pa nije to neka doktorska nauka da ne mozes nauciti.
U ostalom samo je bitno da znas koji su ti ciljevi i sta zelis,da znas sta cemu sluzi i to je to,uglavnom kad neko i radi kombajnom nema puno filozofije zna se za sta se kako sta steluje,i ako se ne zna uvek postoji neki prijatelj koji ima kombajn i za jednu sezonu sve to dodje,kao i svaka druga masina,ako ne znas pitas pa sam probas,i vidis kako je bollje.
Ja nisam nikad radio pre sa kombajnom,ove godine sam prvi put u kukuruzima i mogu rec da nije bilo strasno,malo dok se ne uhodas da kip gadja sredinu prikolice i udri.
Naravno ako je kombajn los onda sigurno treba vise znanja,veca koncentracija,itd.ali ako je iole utegnut nema tu sta.
I kad imas svoje ne brigas,no ako te neko ispostuje sa rokovima dogovorenim i ako te neinteresuje vrsidba sto da se mucis s tim ako ne moras.
Moj jedan ujak radi 600+kj zemlje i placao je vrsaj,i po nejgovim recima da mu sin ne zeli toliko da imaje kombajn nebi ga kupio,jer kako kaze za to vreme sto se radi i dok se odradjuje taj posao njemu ostaje vremena da planira i da uspesnije proda robu nadje povoljniji lager itd i tu vise uhvati od same vrsidbe,i isao je po logici da mu kamata kolko i vrsidba i onda nije uzeo prosle godine kombajn,ali eto ove se ipak odlucio za taj poduhvat.