Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Malo sam vrsio usluzno kukuruza ove god. Vise psenice, soje i suncokreta ali i to nije neka zarada, sasvim dovoljno za ulaganje u kombajn na pocetku sezone i da pokrivam troskove goriva pri vrsenju mojih parcela.
Jako mnogo kombajna ima u selu pa zato i usluge se vrse za 5000 din. (neki za kukuruz su uzeli 60 e).

Pa naravno da niko nece terati kombajn bez neke zarade...sem ako neko bas mora.Kolko je dugo ta cifra od 50e jutro a cena nafte skace stalno,a kad nemas kombajn uvek je puno,uostalom bilo koja usluga kad moras izvaditi iz dzepa i platiti je skupo,pa znaju ljudi uci u investiciju koja bi im se tek za 20 godina isplatila...ali dobro najbolje je imati svoje jer radis kad hoces i ninakoga se ne moras oslonjati,i cekati ga.

Dolaze iz drugih sela i rade po nižim cenama i to sa prevozom.
Meni odgovar cena i od 50 eura (5 hiljada) kombajner me ispoštuje ,da mi prikolice ne zavlači me tipa danas, sutra ,prekosutra.
Pošto se u kombajne razumem ko marica u kriv... lakše mi je da platim.

Dolaze iz drugih sela i rade po nižim cenama i to sa prevozom.
Meni odgovar cena i od 50 eura (5 hiljada) kombajner me ispoštuje ,da mi prikolice ne zavlači me tipa danas, sutra ,prekosutra.
Pošto se u kombajne razumem ko marica u kriv... lakše mi je da platim.

Taj ko je rekao da sto god imas prodati zelis prodati skupo a ono sto kupujes zelis sto jeftinije kupovati ima pravo, i uduvek je bilo i bice tako. A sto se tebe druze tice moj ti je savet da kupis kombajn jer u zadnje vreme i ti si poceo malo vise raditi pa ne vidim sto bi platio kombajn godisnje oko 3500 evra. Tako da nikad ne reci nikad. A sto se tice razumevanja oko njega to dolazi samo od sebe za kratko vreme.

Koliko se krece cena freziranja u vasem kraju traktorskom frezom (sitnilicom) ili kako je vec zovete ?

Peet da se nauci da se radi sa kombajn ne moze bas za kratko vreme , ali za kupovinu ti si u pravu.

Zasto ne moze da se nauci rad sa kombajnom za kratko vreme? pa nije to neka doktorska nauka da ne mozes nauciti.
U ostalom samo je bitno da znas koji su ti ciljevi i sta zelis,da znas sta cemu sluzi i to je to,uglavnom kad neko i radi kombajnom nema puno filozofije zna se za sta se kako sta steluje,i ako se ne zna uvek postoji neki prijatelj koji ima kombajn i za jednu sezonu sve to dodje,kao i svaka druga masina,ako ne znas pitas pa sam probas,i vidis kako je bollje.
Ja nisam nikad radio pre sa kombajnom,ove godine sam prvi put u kukuruzima i mogu rec da nije bilo strasno,malo dok se ne uhodas da kip gadja sredinu prikolice i udri.
Naravno ako je kombajn los onda sigurno treba vise znanja,veca koncentracija,itd.ali ako je iole utegnut nema tu sta.
I kad imas svoje ne brigas,no ako te neko ispostuje sa rokovima dogovorenim i ako te neinteresuje vrsidba sto da se mucis s tim ako ne moras.
Moj jedan ujak radi 600+kj zemlje i placao je vrsaj,i po nejgovim recima da mu sin ne zeli toliko da imaje kombajn nebi ga kupio,jer kako kaze za to vreme sto se radi i dok se odradjuje taj posao njemu ostaje vremena da planira i da uspesnije proda robu nadje povoljniji lager itd i tu vise uhvati od same vrsidbe,i isao je po logici da mu kamata kolko i vrsidba i onda nije uzeo prosle godine kombajn,ali eto ove se ipak odlucio za taj poduhvat.

Ja sam jesenas prvi put vozio kombajn, znaci nikad se nisam ni vozio dok mi je neko vrsio a kamoli ja da vozim, platio decka da ide samnom vrsili 2,5 kj pokazao mi je sta, gde i pici, ovrsio ja sam jesenas 115 kj bez problema, e sad nisam imao ni jedan kvar (da kucnem u drvo) ali mislim da nebi bilo problem ni to...

Nije problem kada lepo radi. Problem je što ga treba uštelovati i ako nešto crkne treba ga popraviti a nemate uskustva u tome. Ali da nedužimo već smo u :off_topic:

Oranje na 25 cm-4000 din./kj, Setvospremanje-1200 din./kj, Setva soje kukuruza-1300 din.kj, Paranje soje,kukuruza 1200 din./kj, Prskanje-800 din./kj, Bacanje veštaka 150 kg-700 din./kj, Transport u mestu 16000 kg(dve Zmajevke)-7200 din. ili 0.45 din/kg, Kombajniranje soje sa sečkom-4500 din./kj, Krunjenje kukuruza sa tarupom-5000 din./kj.

Nazad
Vrh