Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

@guljas albert
To je ona fora na ovratina se ore na 28cm, a kada se malo ode od ovratina onda na max 15cm. :haha:

Mis mo orali po 6000/kj dubina 25-28cm,bez obzira na gazdu,oranje bilo među najlepšima u ataru,žetva soje bila 5000/kj,bez prevoza,prevoz + 1000 za 1kj,ako je veća njiva dogovor za prevoz,baliranje 25din

Ovratina ili kako se kod mene u selu kaže uvratine, je i početak i kraj njive...

Sta kazete na cenu setve 750 din po lancu i vrsidba 3000 din po lancu prevoz 500 din

Ja kažem da je to džabe... Mi ćemo setvu najverovatnije naplaćivati ove godine 1000, isto kao i prošle... A do vršidbe ima još....

Ja sam zabatalio sejanje pneumatskom sejalicom svi pustaju cene oko 1000 dinara jer ima puno sejalica.Prosle godine sam sejao po 1500 nesto malo ove godine necu jer dok se ja izvrtim po ataru idi tamo idi vamo za 800 do 1200 + sto slazu kada kazu koliko ima povrsine a svoje posle zapostavljam i kasnim sa setvom

Ja se raspitujem za jesenju pripremu zemlje za vocnjak i traze mi 12000 dinara oranje isto toliko tanjiranje a drljanje oko 5000 dinara po hektaru. uU pitanju je 4 hektara u komadu i kao malo ce da koriguje cenu posto je do sada svake godine orano. Inace sam to uzeo u zakup od ove godine i jedva sam nasao da bude u jednom komadu i pored asfaltnog puta. Nemam nista od svoje mehanizacije iako imam 3 hektara pod vocem ali sada razmisljam da kupim i da ne zavisim od drugoga i da drugome placam.

ja sejem i psenicu i kukuruz po 1500kj, posejes dnevno 10kj i eto ti od sale 13000din ciste zarade...drljaca 1300kj, a spremac 1500kj. detelinu sejem po 2000-2500kj zavisi od povrsine

ja sejem po 2000din jutro ili 3500 hektar a isto tako i pripremam za setvu sve isto i kukuruz soju suncokret a i psenicu sa zitnom sejalicom naravno! ispod toga neradim,nafta skupa delovi skupi kad tad nesto ode na sejalici pa mora da se ima para u rezervi malo,netreba raditi dzabe,jedino dajem popuste na vece parcele u komadu.

Ja se raspitujem za jesenju pripremu zemlje za vocnjak i traze mi 12000 dinara oranje isto toliko tanjiranje a drljanje oko 5000 dinara po hektaru. uU pitanju je 4 hektara u komadu i kao malo ce da koriguje cenu posto je do sada svake godine orano. Inace sam to uzeo u zakup od ove godine i jedva sam nasao da bude u jednom komadu i pored asfaltnog puta. Nemam nista od svoje mehanizacije iako imam 3 hektara pod vocem ali sada razmisljam da kupim i da ne zavisim od drugoga i da drugome placam.
Za voćnjak ti treba dublje oranje nego obvično tako da ako neko može to kvalitetno da ti odradi (bar40 cm)nije mnogo novca a što se tiče tanjiranja je bezobrazluk. računaj da je realno oko 6000 po ha i to dva puta da pređe.( kod nas je oko 15 evra za žito jedanput 25 dva puta po jutru),Drljanje ti verovatno neće ni trebati ali cenna bi trebala da je upola manje.

Za voćnjake bi trebalo u pravilu da se rigoluje, i to na dubinu od oko 80cm, ako pričamo o sadjenju voćnjaka i to košta oko 500 eura po hektaru, ovo oranje ok 40cm nije loše ali nij to to.

Nazad
Vrh