Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Vršidbu soje bez sečke sam platio 4300 din po jutru. Čuo sam da je branje beračem 5000-6000 din po jutru. Meni bere jedan čovek koji ima i ekipu za istovar. Prošle godine je bilo 80 evra (kukuruz u čardaku uz moj prevoz), ove godine sam zakazan za kraj iduće ili početak one tamo naredne sedmice, pa ću videti da l' se promenula cena.

Pa otprilike čujem da se tako i ovde naplaćuje.Ja radim jedan prolaz za 2000din/kj,a ako hoće dva onda za 3500dinara/Kj.

ma ljudi su.........tako je mene jedan nategao za soju,zove me da mu vrsim i prevezem,kaze samo jedno jutro je malo prljavo ostalo cisto,kad ono bilo kontra,jedno cisto a ostalo cigala ambrozije granja uffffffffffffff

Malo okasnih za ovaj odgovor ima jedan sa Case kombajnom aksijalnim skida takvu soju sa zeljem,ambrozijom i cickom ja mislim da je 100 evra jutro i poprilicno je bilo posla sa tom cenom toplo sam preporucio nekoliko musterija da kod njega odu ali izgleda da su na kraju istarupirali njive jer im je puno 100 evra nadam se da ce dogodine malo uci u te njive sa prskalicama i spartacem nece niko da skrlja kombajn zato sto je neko aljkav i lenj.

Jeste da sve proguta ali je jako gadno iza njega balirati-napravi plevu od slame i korova. Radio je kod nas jedno 2 dana ali relativno ciste soje posto svake godine dolazi tom coveku da radi.

Kod nas digli cene usluga njih par bere po 70e/kj,cale bere za 60e kj i ima lepo zakazanih branja za neke je to sica ali on nikad nije vise brao za sezonu.

meni kombajn gotov do srede,pa cemo videti za cenu ali izgledada ce cena da ide dole za vrsidbu sa tarupom

Da li neko iz istočne Srbije može da prenese kako se kreću cene uslužne obrade, duboko oranje, tanjiranje (br. prohoda), setvospremanje, prskanje itd.?

Nazad
Vrh