Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Sve je to lepo Miroslave ali stvarno treba dobro izracunati amortizaciju i tek se onda upustiti u posao. Na nekome zaradis manje a na nekom vise jbg nemaju svi iste njive (mislim na zakorovljenost a bogme i na prave povrsine posto ima ljudi koji, jel, kazu da imaju malko manje) ali opet mora biti zarade ako radis kako treba.

I ne berem puno usluga AKO bude 10kj taman da pokrijem amortizaciju sto cu napraviti kod mene,a sto se tice usluga ne radim javno samo onima kod kojih su prave njive i po velicini i korovu i apsolutno se slazem sa izjavom da je bolje dzabe sedeti nego dzabe raditi.

ma ljudi su.........tako je mene jedan nategao za soju,zove me da mu vrsim i prevezem,kaze samo jedno jutro je malo prljavo ostalo cisto,kad ono bilo kontra,jedno cisto a ostalo cigala ambrozije granja uffffffffffffff

Kod nas u glavnom i psenica i suncokret i soja po 5000 din kj. Mozda je to i jeftino nasprem drugih mesta ali moramo racunati da u selu ima oko od 100 kombajna. Dakle 90 % od onih koji rade vise od 40 kj. imaju svoj kombajn.

@ NA
Nekad je Lokve imao i 3600 stanovnika. Prema zadnjem popisu oko 2500 stanovnika, medju kojima ima su i dosta onih koji su u inostranstvu. Sto se tice kombajna ima nekolicina domacinstva koji imaju i po 2 kombajna. U zadnjih 4-5 god. nakupilo se bar 30 Claasa.
Uostalom ako ti nije dosadno pogledaj kako selo izgleda.
Sorry za off.

A koja je tu logika koliko redova bere neki berač?Zar ne ide naplata po jedinici površine a ne ko šta vuče.Na kraju će se različito naplaćivati ko vuče dvoredni zmaj ,a ko berko.

Fora je bila nekad sa mobom za jednoredni je dosta 2-3 prikolice i ukucani da istovare,a kad ide dvoredni onda treba puno vise prikolica+platiti istovar zato je ta razlika.

u mom kraju se usluge naplacuju po jedinici povrsine(oranje,frezanje,branje,kosnja i sl),dakle moze raditi samohodni ili vuceni berac nije bitno cjena je formirana po jedinici povrsine,

U moje selo skoro su svi kupili krseve iz vojvodine , ima samo nekoliko koji su kupili nove berace. Ali ipak svi cekaju Burgona 10 . Ima 1 kod mene u selu i svi oce da oberu snjim , pa cak i moj brat. Zato sto ga bolje cisti i brze uradi poso , netreba da se obere 2 reda oko njive.

Branje kod nas je 140e/hektar mom bratu je lik obecao na 130e u pitanju je burgon 2 reda

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh