Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Misliš da će ti neko platiti 7000 din/kj? Ne verujem...

To ne postoji.Svako radi onako kako hoće i kako mu se isplati.Od zajedničkog dogovora i formiranja cena usluga nema govora.Većina spušta cenu samo da bi što više uradili a kunu se kako oni neće ići nipošto jeftinije od dogovora.

Kiš, mani se soje, kod nas niko od nje nije zaradio. Ja prošle godine nisam nikom ni hteo da kosim, samo moju sam pokosio. Kad je čista njiva ide lakše nego žito, a kad ima korova, onda je i 7000 malo...

Ja cu prvi platiti 7000din/kj iako je bilo cisto i ujak ce platiti 7000din/kj iako je bilo prljavo,sta se moze nikad se ne moze u dinar proracunati al da ce biti zarade bice !!

мени су оврли соју по истој цени као и жито - 10.000 - по хектару

мени рекли да ће да ми беру у клипу ѕа 10.000 и да ми дају једну двоосовинку ѕа вучу

Za branje sam cuo da jedan iz sela trazi 70e/kj,ja cu brati i za 50e tj takvu sam dao ponudu sinoc pa nek oni odluce ko im se vise isplati.

Meni dosta za "amortizaciju" da mi ostane 100-200e godisnje da ulozim u masinu i imam spremnog za sebe.Najgore mi je kad moram iz svog dzepa izvaditi 100e za delove pred svaku sezonu,ovako uradim koje jutro da pokrijem dal' lance,lancanike,valjke,zvezde...u prevodu moje berem za dz tu je sva logika.

Danas cale isao da plati kombajn i dobio lepe popuste kao redovni platisa iako ide na paritet 200kg/kj oni mu soju racunali 33din/kg i kad su izracunali dobije rezultat da se plati 38500din i jos i tu dobije popust na 360000din da plati.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh