SeljakizGrada
Član
Ore 533,sadi se rucno,pa rucno okopavanje,pa rucno branje pa rucno ubacujes u koš,šašinu ručno sečeš i vezuješ vrbom koja se sadila na svakoj medji i onda kažu lepa stara vremena
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko je taj raspust trajao kad si sve stizao?Išao na selo ceo letnji raspust, sa dedom i babom ručno brao kukuruz, sekao i vezivao snopove, kopao kukruz i vodio konja u špartanju, vukao sa konjićem stajnjak, svozio žito u snopovima, igrao se pored mašine i dreša kad je mašina išla od kuće do kuće
Sto? Par njih sto sam pitao oni mi rekli da naplacuju toliko i da ispod te cene bolje sedeti kuciTebe se bas i ne radi?
Jedna parcela od 1.5 kj i to malo posto bilo zaraslo sa bagrenjem i pre dve god vadili panjeve pa tanjirali za psenicu i sad kad sam ugarao na moju srecu samo dva panja nasao i milion sitnih.sve rezerve srafova iskoristioOnda je to OK ako celo selo tako radi,reko tu maksimum imas tri sata rada sa tri brazde,a lepe pare za ugar. Kod nas bi uveliko zvali Šervud kada bi im rekao 6 crvenih za garenje.