Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Odmah mu uzoreš duboko i ćao.
To sam mu i ja objasnjavao da ni sebi nebi tako radio ali on rekao da on tako zeli i tako da odradim. 6000 ugar i 7000 oranje gde je tu njemu racunica pa u prolece spremiranje i setva

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Pa koliko vi naplacujete ugar? Ja ipod 15cm nikako da namestim plug

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Iskren da budem ja sam vec i zaboravio kako se gari plugom,a nekada smo imali specijalno pravljen plug za garenje od vise konjskih plugova.😨 Jbt ga total i tanjiraca preuzeli primat.

Jel zna neko otprilike koliko kosta usluga rada buldozera za ravnjanje zemlje(ne raskrcivanje) ,po hektaru,satu kako god ?.

Ult kod nas oko 150e na sat ali ako je veca povrsina ide malo manja cena,kombinirka od 35e do 50e na sat isto zavisi od povrsine,mali bagercic onaj putar ili sto rovare po gradovima 35e sat

Ja ni nzm koliko je ult efikasan u tome nisam jos ni probao,nije problem probati naravno,mada mislim da bi meni ipak trebao bas buldozer.U pitanju je parcela 10 hektara koju bih na 3 mesta da izravnam,ima da se gura zemlja dosta dugacko,na ta 3 mesta su uvale gde je pre stajala voda sa proleca,u bolja vremena kad je bilo kisa.Najnizi deo tih uvala kao ,je nekih 20-30 cm u odnosu na ostatak njive,mozda 40,mada ne verujem.Najbolje bi bio buldozer sa gps nivelacijom,ali pretpostavljam da je njegova cena sa tom opremom tolika da bih se cesao gde me ne svrbi ko zna koliko :LOL: .
Ako je utovarivac 140-150 eur,kuku lele onda dobar buldozer je 200 sigurno ...ja nemam ni pojma koliko on moze uraditi za 10 sati rada ?.

Buldožer sa GPS navigacijom kod nas ne postoji,a i ne treba ti.

Ako hoćeš da radiš takvu nivelaciju onda ti treba geometar i gradjevinski inženjer da iscrtaju kartu nivelacije.Pa po njoj da se ravnja.A to košta poprilično + kasniji rad.

Šta bi radio na tom zemljištu?

Ja ni nzm koliko je ult efikasan u tome nisam jos ni probao,nije problem probati naravno,mada mislim da bi meni ipak trebao bas buldozer.U pitanju je parcela 10 hektara koju bih na 3 mesta da izravnam,ima da se gura zemlja dosta dugacko,na ta 3 mesta su uvale gde je pre stajala voda sa proleca,u bolja vremena kad je bilo kisa.Najnizi deo tih uvala kao ,je nekih 20-30 cm u odnosu na ostatak njive,mozda 40,mada ne verujem.Najbolje bi bio buldozer sa gps nivelacijom,ali pretpostavljam da je njegova cena sa tom opremom tolika da bih se cesao gde me ne svrbi ko zna koliko :LOL: .
Ako je utovarivac 140-150 eur,kuku lele onda dobar buldozer je 200 sigurno ...ja nemam ni pojma koliko on moze uraditi za 10 sati rada ?.
Meni je radio buldožer prošle godine, tarifa je bila potrošena nafta, trošio je 25l na sat u proseku, i još u kešu na ruke majstoru x2 potrošena nafta.
ZNam da je neki j domaći buldozer u pitanju, težine 25 tona.

Nazad
Vrh