Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Može da se vrše i po 20 KM po dulumu ali koliko dugo. Kad se pokvari pozvaće drugog a ti se češkaj i dovijaj da popraviš.
Ja sad da ubacim ključ i krenem ne moram se misliti dali će stati u prvom otkosu ili izdržati bar taj dan ali kad bi htio da sve bude kako treba trebao bi još 20-tak dana, ako ne i više, raditi na njemu. I to košta.
Komšija je kupio kombajn i prve dvije sezone je plaćao majstore da poprave. Druge sezone dovodio neke priučene a sad igra oko mene kad nešto treba. Rekao sam da mu mogu doći pomoći oko drugih mašina a oko kombajna samo usmeno.

Kada kupis tu 133 i prvi put naspes 200e u rezervoar odjednom, i u prvoj njivi ti nesto stane i kad se uhvatis za vreo lim sav crn od pleve i prasine bice ti jasno sto je 300 km hektar 🤣
A koliko hektara moze da odradi sa tih 200 e. Pretpostavljam sigurno 5-6 hektara. Dvojica ljudi u selu imaju 133 jedan radi samo sebi drugi radi i usluge. Ovaj sto radi usluge u poslednje tri godine samo je promijenio jedan lezaj od nekoh spanera. Zao mi je sto sam prije dva mjeseca ispustio kombajn u full stanju za 6000km. Opet to sto navodis ne opravdava poskupljenje usluga za 70%. Koliko ce onda ove godine biti siliranje po tome ispada oko 700KM po hektaru. Ko ce to da plati?

Kupi ti sebi i polako, prve godine mozda bude jebeno ali sledece se vec naviknes. Ako mozes povedi nekog ko se razumije sta gledati, jer su vecinom krsine sa nekom normalnom cijenom.
Nisam mjerio ali su mi neki rekli da moj vazdusar sa 120ks trosi oko 10l (cak i manje) po ha, ali eto racunaj da trosi 10l. Jos odradis kojem komsiji uslugu..

Š1me ja sam sam pravio "sondu" za uzorkovanje. Moraću na dno da stavim deo neke velike burgije da mi olakša. Mada za ovo do 30 cm je jako lagano i bez burgije. A što se tiče podrivanja, njega i nisam hteo da radim zbog uzorkovanja. Već da se razbije taj plužni djon i da vlaga može nesmetano da ide i dole i gore po potrebi. Verovatno je i oranje posle ove operacije mnogo lakše. A da je skupo jeste mnogoooo. Zato sam i prelomio da idem ono sa travama za zeleno djubrenje. Valjda će mi to na neki način pomoći.

A koliko hektara moze da odradi sa tih 200 e. Pretpostavljam sigurno 5-6 hektara. Dvojica ljudi u selu imaju 133 jedan radi samo sebi drugi radi i usluge. Ovaj sto radi usluge u poslednje tri godine samo je promijenio jedan lezaj od nekoh spanera. Zao mi je sto sam prije dva mjeseca ispustio kombajn u full stanju za 6000km. Opet to sto navodis ne opravdava poskupljenje usluga za 70%. Koliko ce onda ove godine biti siliranje po tome ispada oko 700KM po hektaru. Ko ce to da plati?
Druze nije poskupilo 70 posto nego su tebi prosle godine dzaba radili, to ti je prva stavka. Sjenaza i siliranje je prosle godine isto islo za 170e /ha. Nazalost po tebe oni koji su do sad isli radili dzaba sad su digli duplo jer samo tako imaju neku zaradu.
Podrzavam te apsulutno da kupis sebi i kombajn i silokombajn, pogotovo ako povećacas povrsine.

Druze nije poskupilo 70 posto nego su tebi prosle godine dzaba radili, to ti je prva stavka. Sjenaza i siliranje je prosle godine isto islo za 170e /ha. Nazalost po tebe oni koji su do sad isli radili dzaba sad su digli duplo jer samo tako imaju neku zaradu.
Podrzavam te apsulutno da kupis sebi i kombajn i silokombajn, pogotovo ako povećacas povrsine.
Znaci svi u okolini radili su godinama dzaba jer imaju dobru dusu? Steta sto je clan SDF daleko izgleda jos je on ostao sa dobrom dusom pa vrse po 25.

Znaci svi u okolini radili su godinama dzaba jer imaju dobru dusu? Steta sto je clan SDF daleko izgleda jos je on ostao sa dobrom dusom pa vrse po 25.
Радили су за толико само да би имали што више посла,не гледајући колико то уопште има рачуна,није то ништа ново. Сад кад је ђаво однео шалу,друга је прича. И није само гориво поскупило него СВЕ,а нико не ради са комбајном да би зарадио да опет купи гориво друже него да заради да живи,купи машину,среди кућу итд. Разумем ја тебе,оном ко плаћа увек пуно,ал кад купиш све ће ти бити јасно,сјетићеш се.
Пусти ти члана СДФ,он има конкуренцију у Ристи,мора да ради по 25:)

Ne radimo zbog riste po 25km, mislim da sam cak i na forumu napisao prije pocetka vrsidbe da idemo po 25km. Otac je sam rekao da je puno 30km iako bi imali posla. Za ristu smo culi tek u vrsidbi, ne znam sta je sad sa njim cuo sam da je sjebo petu.
Ko je u mogucnosti neka kupi kombajn, govorim za ove prostore. Svi lazu da te ne izgube kao musteriju pa te zavlace, i na kraju ti propadne usjev. Da placas i po 200e hektar isto..

Nikad nisam ni planirao da uzmem kombajn. Ni da imam više zemlje da je radim. Ovako imam svog kombajnera koji lepo mi sve uradi s njegovim class-om. I sve se lepo dogovorimo i oko rada i oko cene. A ja da ga imam em bi bio problem sa svima u komšiluku i oko termina za rad i oko cene, a da ga stalno nešto čačkam i popravljam ne pada mi na pamet. Evo ako budem uzeo sejalicu za kukuruz samo sebi sejem i neću raditi uslugu. Ma da mi plate u zlatu neću raditi. Jer naroda svakakvog ima. I uvek će se naći neki pametnjaković da mu nešto nije kako treba urađeno.

Nikad nisam ni planirao da uzmem kombajn. Ni da imam više zemlje da je radim. Ovako imam svog kombajnera koji lepo mi sve uradi s njegovim class-om. I sve se lepo dogovorimo i oko rada i oko cene. A ja da ga imam em bi bio problem sa svima u komšiluku i oko termina za rad i oko cene, a da ga stalno nešto čačkam i popravljam ne pada mi na pamet. Evo ako budem uzeo sejalicu za kukuruz samo sebi sejem i neću raditi uslugu. Ma da mi plate u zlatu neću raditi. Jer naroda svakakvog ima. I uvek će se naći neki pametnjaković da mu nešto nije kako treba urađeno.
Kod nas stari govorili ,Kupi mecku nego kombajn. Mecka pojede za dan, a kombajn te jede godinama.

Ade da skupljamo humanitarnu pomoc za ove sto imaju kombajne,da ne rade na svoj gubitak. Svaki posao ima svoje pluseve i mane i to sta zaradis da su zaradjene pare. Nikad nisam zavideo ovima sto imaju kombajn ali nemojte bas tako da uopste nemate racunicu

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ima zarade i to lepe, ja uglavnom radim usluge i od toga živim.
Sa ovom cenom žita i što platim arendu više sam imao od kombajna sa urađenih 100 kj nego sa 10 jutara žita. Od usluga tačno znam koliko imam, ali sve nosi svoj rizik, kombajn nemože svako imati i raditi sa njim,jedino ovi što upumpavaju pare u poljoprivredu a veze sa njom nemaju, e oni mogu raditi i đžabe, inače radio sam po 8000kj, mnoge sam i odbio jer nisam stigao, mali kombajn.

Ima zarade i to lepe, ja uglavnom radim usluge i od toga živim.
Sa ovom cenom žita i što platim arendu više sam imao od kombajna sa urađenih 100 kj nego sa 10 jutara žita. Od usluga tačno znam koliko imam, ali sve nosi svoj rizik, kombajn nemože svako imati i raditi sa njim,jedino ovi što upumpavaju pare u poljoprivredu a veze sa njom nemaju, e oni mogu raditi i đžabe, inače radio sam po 8000kj, mnoge sam i odbio jer nisam stigao, mali kombajn.
Ovo prvi put cujem da se vise zaradi od usluga nego od vrsaja svoje psenice,samo ne znam kako se doslo i do ove matematike 😅

Nazad
Vrh