Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Verujem da je stanje katastrofa, samo kazem da meni ta matematika da se vise ima na uslugama nego na 10kj svog zita slabo mi se poklapa... ne znam prinos koliki je i koliko je bio, usluge radimo za 210kg psenice valjda ce toliko oststi cisto na svom.

Napisao je na 100 jutara usluga da ima više nego na 10 svojih...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Tih 10kj je arenda koju plaćam od 250 do300 evra kj. nemam puno svoje zemlje, nisam nasledio i nisam se snašao.
Borite se na svoj nacin kao i svi, suša sto nas je zadesila to nije do nas. Ja se izvinjavam ako sam nekog uvredio nije bila namera, samo ja imam prinos ispod ili tu oko 4 tone nije jos utvrdjen, uradjeno i nadjubreno bez zaljenja i sve u fulu (sledece godine malo cemo da smanjimo sve pa koliko bude) i imam jako tanku racunicu tu ali opet vise imam racuna sebi da uradim na vreme i kako treba nego drugima, i ja cim je moje zrelo usluge se pauziraju na par dana uglavnom je to pocetak ili sredina bas kada moze najvise da se uradi usluga ja dok svoje ne zavrsim nikom ne radim, onda ko je hteo da ceka to nastavljamo, za 210kg po jutru sto radimo vrsaj necu da lomim masinu i da radim samo za Almeks, valjda ce na mom ostati 210kg za kombajn... lepo je i mnogo je kada neko kaze 8000 po jutru jer je jako tesko zaraditi 8000 danas, a nista ne vrede, ali kada se tu sve obracuna i svede nije to bas tako mnogo iz ugla kombajnera. Po mom misljenju kombajn treba mnogo vise od 100kj usluga da uradi da bi se isplatio,kao i sve sto si veci tu jos nekako opstsjes, mali i stino tesko izdrzavaju, malo pricam za strani neki polovan, ali svedok sam tri jako dobra prijatelja koji jure usluge sa stranim polovnim kombajnima i koji su ih zakopali za 5 godina toliko sa ce to gvozdjari sada uzeti bukvalno, a jedva su ih isplatili a ne da zarade nov...

Poslednja izmena:
Ја радим само своје и још приде са стране приајтељима са којима сам добар и са којима дуги низ година сарађујемо, али то је негде максимално око 40так кј годишње, често и мање јер неки од њих се снађу у међувремену и не чекају ме, јер ми је приоритет да радим своје на време, а обично и они у то време хоће, па онда натану јелте проблеми, јер немају превоз,, а мени треба за моје исти. Мало је оних који би да сачекају који дан, па да када скинем своје одрадим и њихово...

Иначе за рад само услуга (не и своје, јер обично ти и немају пуно свога) треба озбиљно добра машина, која треба да ради 4-5 година и да се мења, за бољу...јер за то време нема шта се на њој покидати неће, од јурњаве атарским путевима, до јурњаве по њиви, да се што више одради...

Mi smo radili 300 kg/k.j ili 10.000/k.j u novčanoj varijanti.Ko hoće radimo, ko neće ne radimo, usluge ne jurimo po svaku cenu, nema potrebe za time.Puno selo dobrih kombajna, žetva je završena u rekordnom vremenu kao nikada do sada.

Ja konkretno radim usluge ljudima kojima godinama radim i ljudima kojim moram da odradim a to su rodbina, prijatelji i kumovi, to nije velik krug, kada bih se uozbiljio za 3 dana bi im svima zito zavrsio i 2 dana jecmove maksimalno i to je to, ne jurim vise usluga jer sam video sto vise usluga jurim i radim to vise zurim, vise kvarova imam krljam masine od jurcanja po ataru,imam misljenje kao @galicije83 za dosta usluga treba nova ozbiljna masina koja kada se otplati mora nova jer je onda zrela za ozbiljan i neisplativ remont i tako u krug.

pa koliko ti onda ovrses na dan ako radis 40 godisnje a pises da bi da hoces za 5 dana zavrsio sto bi trebalo da znaci da radis bar nedelju dana?
zmaj 142 na dan 10 jutara bez neke muke

Od ove godine imam svoj kombajn. Ranije sam pomagao rodjaku i vozio njegov kombajn a ujedno skidao i svoje. Uglavnom bih ujutru otisao do njega popili kafu ja sednem u jedan on u drugi kombajn i teramo redom.Nije mi bilo tesko. Nikad nije trazio da mu pomognem oko spremanja kombajna. E sad od kako imam svoj kombajn ustajem u 6 ujutru i do 8h uspem sve da pripremim za radni dan. Prvo ide izduvavanje kombajna pa kabine pa filtera kabine, pa filter vazdusni pa motor posto je i on vazdusar, zatim podmazivanje celog kombajna(srecom uzeo pneumatsku mazalicu) Pritom pali gasi jednom dva put,ne potrefe se sve mazalice dostupne,pa onda podmazivanje lanaca i sipanje goriva. Provera jos kojecega da se nije otpustio oteglo itd. Sve to uz jedno 20 ak pentranja na kombajn i zavlacenja kojekude i gutanja prasine i budem prljav i mastan ko krme.Onda tus, popijem kafu doruckujem pa na posao.Svoje prvo skinuo, zadnjih 7-8 dana usluge i to uglavnom komsijama rodjacima drugarima i skim sam bas dobar. Cena je 140e po Hektru i racunam ajd da ne trazim vise losa je i godina i rod. I opet vidim nekima krivo zasto toliko. Kome puno nek sebi kupi kombajn nek ga sredi za sezonu nek se naguta prasine svaki dan i uvece kad dodjes kuci ko prebijen pas. Nije mi moranje ni ovo raditi al ajd, kombajn sam kupio prvenstveno zbog sebe a ne zbog usluga i td.Ko hoce hoce ko nece cao.Cenim sebe svoj rad i masinu. Sto rece kolega Darko Dren tek kad kupite sebi kombajn vidite da niste nikad puno platili vrsaj. Toliko.

Mi smo radili vršaj za 7000 din po jutru i prevoz 2000 din po jutru. Uslužno smo skinuli bezmalo 300 jutara. Par jutara je bilo bez prevoza sve ostalo sa prevozom. Ja sam zadovoljan a vidim da i mušterije nisu ne zadovoljne...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Kod nas u Makedoniji vrsaj na male parcele ove godine bio je 100e/ha, prosle je bio oko 75e/ha. Na velike parcele dosta jeftinije..

Nazad
Vrh