Mislim da bi bolja opcija bila da napravite neki kokosinjac. Chicken tractor je po meni dobra stvar ali za pilice koje je tek odbila kvocka, jer kokoske vole da lete. Jedan deo bi mogao biti zatvoren, gde bi mogle biti i preko zime, a jedan deo ispust( zagradjeno sa svih strana da im sta ne bi uslo unutra.) i trebala bi im visina. Preko zime bi ste trebali da dolazite kod njih svakodnevno, jer ce voda mrznuti. Meni samo ove godine voda nije puno puta zamrzavala, mozda 2-3 puta, ali prethodnih uvek. Terasa ni podrum nisu opcije po meni, kao ni kavezi, cak mi je i za hibridne nosilje to mucenje. Moji su pre mozda 5-6 godina uzeli nosilje ali su ih isto drzali pustene, jedino su im noge cak i kod mladih jedinki nekako ispucale, bile u krastama, kao da imaju neku bolest, sto mi se desava jedino kod nekih koka koje imaju gace. Za kvalitet jaja, kao sto kazete, nema svrhe porediti domaca sa jajima iz prodavnica.
Po meni vam je bolja opcija ako nemate bas mesta i vremena da ih cesto posecujete, da uzmete domace pilice. U chicken tractoru im mozete odhraniti od malena i tako ce se navici. Normalno u pocetku moraju da budu kod vas, mogu i u podrumu u kutiji dok ne odrastu.
Pozdrav!