Kokoške za dvorište

A kaki su to divlji pilici
Nisu divlji u smislu da smo ih hvatali po divljini hehe već domaći ali nam je čovek od kojih smo ih uzeli rekao da kupimo koncentrat za divlje piliće. E sad zbog čega ih je nazvao "divlji" morala bih njega da pitam kao i prodavačicu koja je znala koji koncentrat treba da mi da. ☺️☺️Na kesi piše gotova smeša za tovne ali je razlika u sastavu od drugog sa kojim hranim tovne. Koliko sam pročitala nije za intenzivan tov pilića...

Poslednja izmena:
Nisu divlji u smislu da smo ih hvatali po divljini hehe već domaći ali nam je čovek od kojih smo ih uzeli rekao da kupimo koncentrat za divlje piliće. E sad zbog čega ih je nazvao "divlji" morala bih njega da pitam kao i prodavačicu koja je znala koji koncentrat treba da mi da. Na kesi piše gotova smeša za tovne ali je razlika u sastavu od drugog sa kojim hranim tovne. Koliko sam pročitala nije za intenzivan tov pilića...
Ja do sada nisam čuo za taj koncentrat bez uvrede...
Ja imam negde oko 80 do 100 domaćih kokoši različitih starosti...Oni ujutru dobiju potopljenog hleba jer to vole više od svega a u podne ili pred padanje mraka dobiju jarmu kukuruza pomešanu sa koncentratom za domaće nosilje....nose kao lude a mlade kokoške dosta brzo napreduju

Poslato sa HUAWEY P40 LITE pomoću Tapatoka

Дивљаци, неће у кокошињац ни под разно.
0dd00a2e5ff1892e485ea5baeb0aad6f.jpg

Ja jutros bio na pijaci da kupim mlade kokice pred nosenje ali cova sto donosi se nije pojavio.
Stric kupio kod njega pre 20 dana i posle par dana odmah pronele, rekao bih da su odlicne.
Moracu uskoro kokosinjac nov i veci da pravim, od cega bi bilo najbolje, drvo-daska ili ozidati?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja jutros bio na pijaci da kupim mlade kokice pred nosenje ali cova sto donosi se nije pojavio.
Stric kupio kod njega pre 20 dana i posle par dana odmah pronele, rekao bih da su odlicne.
Moracu uskoro kokosinjac nov i veci da pravim, od cega bi bilo najbolje, drvo-daska ili ozidati?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Pravi ga odvojeno da kad ti se pojave pipe\kokošinjke d amožeš da ubaciš balu slame i pobiješ ih.
Čini mi se da u zidanom se lakše kroju nego kada je od dasaka

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Пипа се завлачи у дрво и било какве пукотине. Зато се обично праве пречаге од дрвета да би се могло прећи ватром и тако их потаманити. Ако је од цигле измалтерисати и добро окречити да покрије и најмање пукотине. Онда дезинфекција сваких 10-так дана.

Ne pomaže, obgoreli smo, prskali svime što smo našli i nikako d aih se rešimo.
Ali problem je sto objekat nije izmalterisan a zidan od šljaka bloka.
Ranije u mom kraju kokošinjci su pravljeni odvojeno od drugih objekata i kada se pojave samo se ubaci bala i zapali

Дрвени од палета и када се појаве спалиш цео кокошињац и решиш их се, а палете јефтине направиш нов.

Дрвени од палета и када се појаве спалиш цео кокошињац и решиш их се, а палете јефтине направиш нов.
To to, nije ti žao a rešiš se gamadi
Šalu na stranu ko ih nije zapatio ne zna šta je muka.
Ja sam 2015.ubio 50 desetodnevnih tovljenika jer sam ih mazao mašću da ih spasem od gamadi.
Kokoške sam kupao u Neostomisan, prskao Ektanonom objekat i još sa par otrova, pokušavao sa onim sprejom protiv vaški za ljudsku upotrebu i nisam ih se rešio.
Evo 10 godina kasnije i dalje ih ima

Poslednja izmena:
Користио сам бајеров препарат бајмит baymeet или како се већ пише...
У пролеће и у јесен два пута на седам дана и држао пипу под контролом.
Једноставно сам препарат растварао у води и прскао ручном прскалицом сваку кокошку испод крила и по леђима и ногама и скроз је попрскам... Некада их је било педесетак комада...
Онда избацим сламу, почистим ђубре и испрскам бетон и дрво... Променим линолеум испрскам га и оставим на сунцу а други убацим на под.

И све то исто за недељу дана...

Али тада се и исплатило да се има пуно кокошака и држао сам цену јаја.
Па је једно време кукуруз био 2000 џак и није било никаквог рачуна па сам свео на десетак комада.
Ове године се нису ни налегле... Или има пуно пипе па им није згодно или су престареле или је овај господин петао нешто заказао у сексуалном смислу... :)

Тако... На јесен наиђе "чума" и однесе пар комада па опет у круг... Повремено се нека направи паметна па не уђе у кокошарник и постане ручак некој грабљивици...

На два дана добијемо пет-шест јајета и то задовољава кућне потребе...
Али озбиљно размишљам да мало обновим јато.

Nazad
Vrh