Koju rasu pasa imate ili volite

Worm uzmi jazavičara.To je lud ker 100%.Lavežom javi kada god neko naiđe u dvorište.Nikada ne miruje,stalno cirkuliše.Da li ćeš uzeti brak jazavičara ili onog dugačkog kobasicu na tebi je da odlučiš.Oba su podjednako dobra.

Nedaj bože imao sam dugonju crnog i to cista rasa ekstra kvalitet ali glup i bezobrazan pas i stalno luta. Celo dvorište zagradim sve i on opet preko noći prokopa negde ispod žice i gas u selo. Jazavičari mi ne trebaju više nikad :osmeh:

Moj jeste bezobrazan kao vaška ali ne luta nigde iako je sve otvoreno.Sluša dobro a noću ne mrda sa svog mesta.

Ја имам две кује немачког овчара и једну вајмарку (ловна пасмина).
Када падне вече, доста другачије се понашају. Поготово Кети(вајмарка), боље чува двориште него ове две. Не може проћи или доћи неко а да га она не најави. Како је старија, све је луђа и приметио сам да хоће и да уједе. Када смо у пољу, скроз друга прича.

Imao sam do pre pola godine nemackog lovnog terijera. Strasan je bio za pacove i sve ostale nedozvoljene oblike zivota u dvoristu ali kako vidi otvorenu kapiju za bastu odmah hvata zalet. Umakne mi pored nogu ma koliko se trudio. Sto ga vise vicem da se vrati to on dalje odlazi. Dodje posle sat-dva i sakrije se u dvoriste i cuti. Za pacove je bio smrt. Problem je bio sto se mazio sa svim i svakim sto udje u dvoriste. Kada je poceo da jede jaja (ponovo) onda je dobio transfer. Bilo mi zao da ga negde ostavim ili tako nesto da uradim sa njim. Uredno vakcinisan, cista rasa. E onda sam ga poklonio dedi od jednog mog drugara. Dvoriste u potpunosti ogradjeno a deda muci muku sa mackama i pacovima. Obradovao mu se mnogo. Kaze da mu svaki dan daje jaja da jede jer ih ima viska i da se napokon resio komsijskih macaka i to u prvih nekoliko dana posto je dobio dzukca. Dobro meni, dobro njima a i deda zivi sam pa mu zanimljivo da sedne kad je lepo vreme i gleda dzukca kako juri i trci po dvoristu. Neumoran je.
Najzad sam pre neki dan resio da prebolim nemacke terijere jer sam samo jednom imao kerusu koja je izdrzala 18 godina i bila do kraja poslusna i pametna pa sam posle nje stalno trazio terijere u nadi da cu naleteti opet na tako nekog dobrog kera.

Sad cu da probam sa jazavicarima. Dobio sam na poklon lepog cistog muzjaka kratkodlakog crnog jazavicara. Moracu nekako da ga cuvam preko zime jer ima tek 2 meseca i hladno mu je nocu pa ga zatvaram u radionicu.
Meni prvenstveno ker treba koji lovi pacove i koji ce da cuva dvoriste.

Ne znam kakvog džukca da uzmem za dvorište. Ima li neko neki predlog?

Nadji mesanca koji nije preveliki a hoce da ujeda i ne vezuj ga nikad . Imao sam mesanca koji je ujedao a bio pusten pa kad neko dodje vice sa kapije. A ako hoces vernog psa koji nikad ne skita onda uzmi Pulina. Taj ce da ide za tobom u vatru, niko ne moze da udje a da ga ne najavi a poslusan.

Ovaj pas nas čuva!
ssl23205.jpg

Lipsa mi Pulin za 4 dana. Prvo je prestao da laje, povracao malo, , pio samo vodu, jedva isao za ovcama i poslednji dan samo lezao sklupcan i pio pomalo vode svaki cas , nije jeo dva poslednaj dana. A sto je najgore uopste mi nije janso sto je lipsao. Hranio sam i njega i irskog terijera hranom za pse. Terijeru nista ne fali ali Pulin lipsa. DA li je moguce da ga je neko otrovao?

Nazad
Vrh