Koju rasu pasa imate ili volite

Ево и која од нас.
p1090628-copy.jpg

bk.jpg

Душко, препел пас и јако лепо однегован.
Штета само што је тако лепа пасмина оскрнављена и готово да више нема припадника те пасмине у лову, која им је и била свхра приликом стварања.
На жалост није само та пасмина уништена, ту су и кокер-шпанијел, гордон сетер, шпрингери... и вајмарци су скупо платили данак те "моде". Оно што човек може да усе.е, тешко се после поправља.

• Like
Reagovanja: PKB
Душко, препел пас и јако лепо однегован.
Штета само што је тако лепа пасмина оскрнављена и готово да више нема припадника те пасмине у лову, која им је и била свхра приликом стварања.
На жалост није само та пасмина уништена, ту су и кокер-шпанијел, гордон сетер, шпрингери... и вајмарци су скупо платили данак те "моде". Оно што човек може да усе.е, тешко се после поправља.

Hvala Nele. Na zalost retko se irski seter moze sresti u lovu iako im je to osnovna namena, ali lepi su i kao pomodari. Vidi se da imaju pticarske krvi u sebi. Prvi kojeg smo imali (Tao Strazilovski) znao je da markira goluba u dvoristu bez ikakve obuke. Bety vec nije pokazivala interesovanje za to a sadasnja Ely (jos je mlada) samo juri vrapce po dvoristu i macke. Onaj prvi Tao je jednom kada smo bili odsutni od kuce a koke nam izasle iz ispusta za njih, sve ih skupio na gomilu u cuvao ih dok mi nismo dosli. Sav je bio sretan, kako je on to odradio i sacuvao koke a one jadne leze i ne smeju da mrdnu od njega.:osmeh:

Када сам рекао оскрнављена, управо сам мислио на ово што си и сам потврдио. Старији пас је имао још неке ловачке особине, док ови све млађи због ловне неупотребљивости генерацијама то губе.
Могу замислити његову срећи. :haha:

fotografija-0003-2.jpg
Moja ženka Nemačkog ovčara prebrojava živinu pošto je zadatak da je što više sačuva od predatora , jer živina hoda slobodno po dvorištu salaša i okolnim njivama ...!!

• Like
Reagovanja: PKB
fotografija-0005-2.jpg
Ovo se dobije kad se ukrsti Nemački sa Škotskim ovčarom , jedan od sinova moje ženke što pomaže u čuvanju stoke na salašu . Ako uspem postaviti video zapis gde se vidi velika obostrana radost prilikom svakog mog dolaska na salaš ...

Pozdrav drugari,imam Madjarskog ovcara kuvasz-a inace po gradji je slican Sarplaninac samo mi se cini da je malo ostriji,inace pas je prva liga nemoze covek prici kuci a kamili uhvatiti se za kvaku..skup je kao djavo ali vredi dati novce ko hoce da ima psa cuvara..uskoro cu slike staviti..:osmeh:

Nazad
Vrh