Koju rasu pasa imate ili volite

cicimoric: nadam se da sam ti pomogao preko PP, ako se odlucis za tog psa predstavi ga obavezno ovde :ppozdrav:

MilanM: parim je samo sa pitovima, ovog puta je parena sa ovim muzjakom koji je star 9 godina:
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/487870_383668791729991_1109255329_n.jpg
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/487569_383668801729990_1086258906_n.jpg

Ako mislis na ovu tigrastu nju nisam pario, ona ima tek 8 meseci sada necu je skoro pripustiti :osmeh:
Idem uskoro za BG da obidjem sestru od ovog mog pokojnog braon muzjaka, ona sad ima oko 14 meseci i kaze mi vlasnik da niko ziv ne moze da udje u dvoriste od nepoznatih. Ovo su njih dvoje kada su bili stenci:
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/395190_198017740295098_1687288178_n.jpg
Ako ti treba pas za trening, znaci da ga vodis na trcanje, plivanje, biciklom itd onda pit ili staford, ako ces cuvara bandog ili sop od proverenih roditelja.

Veliki pozdrav svim ljubiteljima i odgajivacima pasa bez obzira na rasu, odrastao sam uz nekoliko mesanaca koji su svoj zivotni vek zavrsili u nekoliko faza mog zivota. Prvi put sa svojih 13 godina sam oplakao mesanca (tad mi je licio licio na Vuka samo dosta manjeg) koji se zvao Dzoni. Nakon godinu dana mi je umro deda i otac me hteo prebiti sto za dedom nisam zaplakao a za Dzonijem me nisu mogli smiriti. Hteo sam ja da placem ali suza nece iz oka pa me ubij, deda imao 86 godina a ja 14, deda imao osmoro dece i 32 unuceta-praunuceta itd... nikad se nije poigrao samnom, nikad pomazio dete ili unuce, vodio se idejom da zenu, decu i unucad treba voleti ali im nikad ne treba pokazati ljubav jer ce oni to uzeti kao slabost i onda raditi po svom ne obracajuci paznju na autoritet. Sad sa mojih 41 godinu ponekad pomislim da je i bio u pravu, sve do njegove smrti niko nije smeo da mu protivureci. Upravo takav stav imaju mnogi uspesni odgajivaci pasa jer su im psi veoma zahvalni i za blagi dodir koji im vlasnik uputi.
Sledeci pas je bio posavski gonic koji je neslavno zavrsio pod tockovima nekog auta kad sam imao 16 godina, opet tuga, suze, opet za malo batine od oca koji se setio da njegovog oca nisam dostojno ozalio. Par godina pauze dok nisam izmolio prvog Rundu (uginuo prirodnom smrcu) a zamenio ga drugi Rundo koji je poziveo do prosle godine i uginuo sa svojih 14 godina. Predprosle godine sam kupio ovu lepoticu koja je na mom avataru, zove se Boni i rasa je Srednjeazijski ovcar, prosle godine me klinci (u dogovoru sa mojom majkom) ubede da kupimo i Haskija, zove se Balto i u Aprilu ce imati godinu dana. Dve totalno razlicite rase koje iskreno samo kvare jedna drugu. Prednost je sto je Boni naucila Balta da bude cuvar (cak i agresivniji nego sto bi trebalo da bude). Boni je takva da ce svakog pustiti u dvoriste ali ga nece pustiti iz njega, Balto je verovatno okurazen njenom snagom i velicinom umislio da se svi boje njega umesto nje pa kidise i na pse a Bogami i ljude. On je nju naucio da arlauce pa izludjuju i mene i ceo komsiluk kad uhvate ritam. Pored njih ispadoh i ja cudak pa me komsiluk cudno gleda zasto trpim takve zivuljke :osmeh:.

Staigao mi je pre mesec dana nemacki ovcar (sad vec ima 3 meseca).. od juce ima temperaturu ne znam sta da radim, bio je veterinar dao mu je i praskove neke i inekcije, mrka kapa.. nadam se da ce se izvuci :(

AKo poklonim nekome irskog terijera koji je cipovan i ima pasos da li moram da mu dam i pasos i da li moram da ga odjavim u veterinarskoj stanici cji je veterinar cipovao i dao mi pasos? Ili samo da ga dam i nista vise , bez pasosa i ostalog sto ide uz to?

i vakcina i revakcina, i za gliste je tabletu dobio, al kad oce neki djavo to ti je.. danas nije nista jeo, samo je vode pio. bio je i danas veterinar, kaze da ce se izvuci, al ne izgleda meni to dobro..

i vakcina i revakcina, i za gliste je tabletu dobio, al kad oce neki djavo to ti je.. danas nije nista jeo, samo je vode pio. bio je i danas veterinar, kaze da ce se izvuci, al ne izgleda meni to dobro..

Mogu da te razumem kako ti je. Mi smo slicnih problema sa nasom Ely imali nedavno i ovde sam trazio od ovih divnih ljudi pomoc. Odmah smo po savetu veterinara dali joj kapsulu "enteroflorin" da se sredi crevna flora. To nije pomoglo pa se preslo na injekcije "buskopan" i posle toga se situacija znatno popravila. Normalno sad je sve u redu.

Sad me je jedan drugar posavetovao da zovem odma veterinara da mu da infuziju, jer od stenecaka kubi puno tecnosti.. Zao mi ga nesto, da mi je neko rekao da ce mi biti kerica vako zao, reko bi mu ne lazi..

Neznam dal je stenecak,kad je stenecak u pitanju nece da jede,povraca kao dzigericu,i isto tako kenja.Infuzija obavezno,2-3 boce dnevno.Prvih 48 sati mora da bude udarna terapija,jer pas neuginjava od bolesti,vec od dehidracije.

Nista, ujutru mi stize veterinar, onda infuzuju ce obavezno dobiti, malopre je pojeo sniclu iz moje ruke(posle dva dana), al non-stop ustaje da pije vode..

Samo da javim, sve je bolji.. proliv je stao, a i jede sad sam..

Drago mi je za tvog ljubimca. Mi smo 2011 god morali da uspavamo nasu Bety irsku seterku ( 14 god star), veruj mi da su suze isle. Evo koja slika nase nove ljubimice Ely. 05.03 2013 navrsila godinu dana.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: PKB
Nazad
Vrh