Koju rasu pasa imate ili volite

Pa i ona je jela zadnjih dana jako puno al ipak mislim da je proliv od mleka. Rekli su nam prvi dan kada smo je doneli da joj mleko ne dajemo inace ide proliv. Ne znam sta bi suprugi kada joj dala mleko i jos kaze da je posle mleka i pila vode. Probacemo da joj damo pirinac i sargarepu posle lekova. Stigla je cera sa lekovima. U kuci je sada otvorena bolnica.:osmeh: Kaze veterinar da to ne bi trebalo biti nista strasno samo se crevna flora poremetila sa necim.

Sto oldtimer?Sta se desava posle sa psom?
Nista se nece desiti sa psom, ali sa potomstvom ono sto kaze Nele001. A stiglo se dotle da se od jednog plemenitog psa, hrabrog, pokretljivog, odanog gazdi, dodje do nestabilne, slabo pokretljive, nepredvidive dzukele. Zato sad za sarplaninca vazi da je glup, agresivan, neupotrebljiv za bilo sta drugo osim za masinu za ubijanje. A dotle se doslo bas zato sto su izvorni primerci mesani sa Kavkascima, Bernardincima, nemackim ovcarima, i sta ti ja znam sa cime.

@Peca R
Nemam nista protiv Kavkaskog ovcara, volim sve ovcarske pse, ali Sarplanincu dajem prednost samo zato sto je nas. Imam protiv mesanja rasa, jer se dokazalo da su psi iz tih kombinacija losi...

Postovani Dule,
imao sam koker spanijela koji je na zalost uginuo pre 3 godine, imao je punih 15 godina...
Elem, cesto je imao problema sa stomakom i povracenjem, pa sam mu po savetu veterinara kuvao pirinac i davao aktivni ugalj ujutru i uvece po jednu tabletu, i obicno posle dan, dva bude sve u redu. :ppozdrav:

Postovanje Dusko moj savet ti je da se manes babskih prica i da je odneses kod dobrog veterinara bolje i 1000 din manje u dzepu nego da zeznete stene ukoliko samo pije vodu a nece da jede postoji mogucnost da je otrovana, a postoji mogucnost i da ima stomacni virus tako da mani se sangarepe i pirinca nego nosi veterinaru! Ako nije malaksala kako je meni veterinar rekao najbolji zimski lek je obicna supa sa sitno iseckanim mesom.....

Nista se nece desiti sa psom, ali sa potomstvom ono sto kaze Nele001. A stiglo se dotle da se od jednog plemenitog psa, hrabrog, pokretljivog, odanog gazdi, dodje do nestabilne, slabo pokretljive, nepredvidive dzukele. Zato sad za sarplaninca vazi da je glup, agresivan, neupotrebljiv za bilo sta drugo osim za masinu za ubijanje. A dotle se doslo bas zato sto su izvorni primerci mesani sa Kavkascima, Bernardincima, nemackim ovcarima, i sta ti ja znam sa cime.

@Peca R
Nemam nista protiv Kavkaskog ovcara, volim sve ovcarske pse, ali Sarplanincu dajem prednost samo zato sto je nas. Imam protiv mesanja rasa, jer se dokazalo da su psi iz tih kombinacija losi...

Potpuno si u pravu,ja sam od Sarplaninca nahvatao strah,naime moj dobar drug i prvi komsija imao tri i sva tri su izujedala celu porodicu..on je covek zaljubljen u njih i sad planira da nabavi cetvrtog..SARPLANINAC JE PAS PROSTORA I NE MOZE SE DRZATI U KAVEZU mora da ima prostor,ja sam inace zaljubljenik u labradore imao sam ih i to su jako zahvalni i prepametni psi,samo sto ne progovore,medjutim dobih Kavkasca i to j totalna razlika u mentalitetu ,labradoru ceo dan mozes bacati lopticu i on ce je donositi,kavkazac ce je doneti jednom kada mu bacis drugi put on te pogleda i kao da ti kaze,kume mislis da sam ja budala,suvise je svoj i tu je stalna borba ko ce da bude vodja copora ti ili on,on naime sve iz kuce i dvorista posmatra kao svoje i to brani do zadnjeg atoma snage,imao sam problema sa lopovima krali su od patika do nafte iz cisterne,vise nemam:osmeh:a
zanimljivo je da jede sa mackom iz iste posude a kad udje neka duga macka pocepa je,cak i mlade od macke ne dira..i neverovatna j stvar kako prepoznaje karakter ljudi,tacno znam kad komsija baksuz genetski ide ulicom:osmeh:

Kad vec pomenuste sargarepu,cuo sam,a ne verujem bas. :sta: Da li je moguce da sargarepa moze da utice na boju dlake kod nemackog ovcara? Navodno,moze da dobije crvenkastu boju,tako mi skoro rece jedan odgajivac (neke druge rase)

Potpuno logicno jer je sargarepa puna karotena i pticama kao sto su kanarinci kad se daje dobijaju narandzastu boju perija

Postovanje Dusko moj savet ti je da se manes babskih prica i da je odneses kod dobrog veterinara bolje i 1000 din manje u dzepu nego da zeznete stene ukoliko samo pije vodu a nece da jede postoji mogucnost da je otrovana, a postoji mogucnost i da ima stomacni virus tako da mani se sangarepe i pirinca nego nosi veterinaru! Ako nije malaksala kako je meni veterinar rekao najbolji zimski lek je obicna supa sa sitno iseckanim mesom.....

Hvala na savetu. I dalje samo kunja i sklanja se pod sto, oko pola dvanaest ide kod veterinara. Ne smemo vise cekati. Trenutno je guzva u ordinaciji pa je rekao da je donesemo malo kasnije. Odbija hranu, pila je malo vode od kuvanog pirinca i dobila jutros enteroflorin. Javljam kad se vrate sta je bilo.

- - - - - - - - - -

Stigli su od veterinara, dobila je injekciju buscopana za smirivanje dig. trakta i jos neke dve ali ne znam kako se zovu i sada spava. Rekao je da joj nista ne dajemo da jede eventualno malo kuvanog pirinca i moze barenog belog mesa vrlo malo. Najverovatnije je pojela nesto u dvoristu ili je neko bacio preko ograde u sta cisto sumnjam. Sutra na kontrolu i ako joj ne bude bolje onda snimanje. Kada je isla do kola i tamo pred ordinacijom bila je raspolozena. Mislim da ce biti u redu sve posto se vidi da mirno spava.

- - - - - - - - - -

Posle spavanja izasla u dvoriste trcala valjala u snegu i trazila da jede. Dobila samo malo pirinca i malo belog mesa barenog. Sada ponovo spava.Hvala Bogu izgleda da ce sve biti u redu. Hvala svima koji su se potrudili da nam pomognu.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Ely su malopre odneli na kontrolu. Inace je raspolozena, jurca po dvoristu i trazi da jede. Nismo joj ni danas smeli sem sake barenog pirinca sa malo belog mesa, vise dati da jede dok se ne vrati od veterinara i normalno ako on dozvoli.

Dule drago mi je da je mala dobro, dao sam ti taj savet jer moje stene je imalo slicne simptome sem sto je moja i povacala i skupljalo joj se bela pena na usta zato sam vam predlozio vet da nije slucajno kao i ko mene, samo moj slucaj je bio trovanje (blago) i jaka virusna infekcija stomaka primala je isto neke vakcine za koje neznam ime i nemogu procitati i 2 infuzije!

Ely nam je ozdravila i nadoknadjuje svo jurcanje koje je bila u zaostatku.:osmeh: Polako joj uvodimo redovnu hranu ali manje obroke i cesce. Isla je posle prvog dana kod veterinara i dobila jos dve injekcije. Ispravljam se, prvi dan nije dobila tri injekcije nego samo jednu, najverovatnije sam pogresno cuo u onoj frci (ili moje godine, ogluveo:osmeh:), ali vazno je da je sada sve u redu. Jos jednom hvala svima na savetima i pomoci.:ppozdrav:

Код нас пре 7 дана стигла принова.

p1090262.jpg

Овај белов умешао прсте. Ушуњао се у авлију и направио белај.

p1090257.jpg

А ово је данашња.

p1090267.jpg

poz forumasi.ja sam dejan.imam zenku nemackog boksera staru cetiri godine koju sam pre mozda 7 meseci dobio na poklon.izuzetna je postavicu kasnije i sliku ali me zanima kako da je ,nateram,da dobije teranje posto mi predhodni gazda kaze da je imala poslednji put teranje u aprilu,a do sada nije imala .ili moram da cekam da prirodnim putem ona sama zatrazi

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

ovo je ona sa godinu i po dana na izlozbi u vrscu

Pozdrav Dejane, kuje imaju teranje 2 puta godisnje budi strpljiv i ne igraj se za raznim lekovima koji ubrzavaju teranje da ti se ne odbije o glavu

hvala dusko da ne budem previse prepotentan znam da je lepa a i bila je dva puta prvak razreda mladih i vise nije vodjena po izlozbama.milanem to si u pravu za lekove mislio sam na nesto prirodno.znam da kuje imaju dva puta u toku godine e sada sam nesto citao sada se pise da mogu imati od jednog do cak tri teranja u toku godine.mozda je ova moja malo i starija sada pa ima jedno teranje u godini ne znam videcu sada u aprilu.

Evo jedno zanimljivo pitanje dali je neko resio problem nosenja obuce kod malih kucica cim je pusten i dok se okrenem odnese sta god dovati ,imao sam i ranije tih problema ,ali ovaj malisa mislim da je najgori do sad .Dali postoji resenje ??

Ja sam mazao ljutom paprikom
a to je normalno da nose,das mu neku staru gumenu deciju igracku i on se igra ostri zube na njoj

Nazad
Vrh