Koju rasu pasa imate ili volite

Srpski Odbrambeni Pas (S. O. P.) je rasa nastala na planini Romaniji ukrštanjem vukova, tornjaka, napuljskih mastifa, rotvajlera i američkih stafordskih terijera. Ukrštanja su završena 1991. godine, pa se ta godina uzima kao godina nastanka rase. Tvorac rase je gdin Nenad Gavrilović. Njegova želja i ideja su bile da rekonstruiše veoma staru, izumrlu rasu koja potiče još iz srednjeg veka - „srpskog mastifa“.

Ovo je samo mali deo, koga vise zanima ima na

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Српски_одбрамбени_пас

Srpski Odbrambeni Pas (S. O. P.) je rasa nastala na planini Romaniji ukrštanjem vukova, tornjaka, napuljskih mastifa, rotvajlera i američkih stafordskih terijera. Ukrštanja su završena 1991. godine, pa se ta godina uzima kao godina nastanka rase. Tvorac rase je gdin Nenad Gavrilović. Njegova želja i ideja su bile da rekonstruiše veoma staru, izumrlu rasu koja potiče još iz srednjeg veka - „srpskog mastifa“.

rotvajler vuk americki staford tornjak cane corso i napuljskog mastifa

Ja imam Madjarskog pulija
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG][video][/video]

- - - - - - - - - -

Ja imam Madjarskog pulija
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG][V IDEO][/VIDEO]

• Like
Reagovanja: PKB
@lacarac

ja sam imao isto takvog crnog kad sam bio klinac i ne daj boze nikad vise. Kad je napunio 4 gonine bio je nepodnosljiv, ubio mi je jednog avlijanera sto sam imao a kasnije je poceo i sve da napada pa mu je drugarov cale inace lovac presudio

Peca R od kojih pasa je ovaj.Može li još koja slika?

- - - - - - - - - -

Sta vam je ljudi, nemojte to raditi! Sarplaninac je bas na losem glasu zbog takvih akrobacija, i parenja sa kojecime!!!

Pa nisam ni mislio da pari sa kavkazom pa da posle prodaje štence već da ih razdeli kao mešance.Poenta je da proverimo da li kuja može da ostane skotna i kako će da iznese štence.....Ja nudim šta imam,da imam šarplaninca ne bi čoveku predlagao kavkaza.

@lacarac

ja sam imao isto takvog crnog kad sam bio klinac i ne daj boze nikad vise. Kad je napunio 4 gonine bio je nepodnosljiv, ubio mi je jednog avlijanera sto sam imao a kasnije je poceo i sve da napada pa mu je drugarov cale inace lovac presudio

Verujem ti ovaj moj ima dve godine i nikad neznam sta mi misli ako mu se ne javim kidise cak i na mene dal je to zbog sto ne vidi od dlake ali da je pametan pametan je stvarno a kod mene ce biti dok bude zasluzivo

Kod mene u selu jedan čovek ima 6 pulina ali ima i veliko stado ovaca.Svi njegovi psi su mirni ali kome god je dao kuče svaki je vremenom postao agresivan.On tvrdi da je to zato što nisu sa stadom na pašnjacima nego su svi bili zatvoreni u dvorištima ili vezani.

Peca R od kojih pasa je ovaj.Može li još koja slika?

- - - - - - - - - -

Pa nisam ni mislio da pari sa kavkazom pa da posle prodaje štence već da ih razdeli kao mešance.Poenta je da proverimo da li kuja može da ostane skotna i kako će da iznese štence.....Ja nudim šta imam,da imam šarplaninca ne bi čoveku predlagao kavkaza.

postavio sam ali je neko obrisao,ne znam zasto...
ovo je Kavkavski ovcar,roditelji su mu uvezeni sa Kavkaza iz dva razlicita legla,sada ima tri ipo godinei kao lav je..
inace ne bih nokada ukrstao kavkazca sa sarplaninkom..to ljudi rade i kvare cistu rasu..

- - - - - - - - - -

Sta vam je ljudi, nemojte to raditi! Sarplaninac je bas na losem glasu zbog takvih akrobacija, i parenja sa kojecime!!!

E sad kazati za Kavkazca ''KOJECIME'' naime poslednjih desetak godina sarplaninac je bas izukrstan i retko se moze naci ciste krvi kod nas..mozda u Gori samo ili u planinskim zabacenim delovima sare gde ljudi vode racunao rasi..a sto se Kavkazca tice to je prica za sebe..genijalan pas

- - - - - - - - - -

pc150031.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

slika087.jpg
[/IMG]

ovde ima dva meseca
i posmatra macu

Verujem ti ovaj moj ima dve godine i nikad neznam sta mi misli ako mu se ne javim kidise cak i na mene dal je to zbog sto ne vidi od dlake ali da je pametan pametan je stvarno a kod mene ce biti dok bude zasluzivo

Без обзира што не види од дуге длаке, пас има чуло мириса које је далеко развијеније од човека и самим тим би требао да те "намирише". У реду је ако он и даље лаје на тебе на даљини, али и ако му се не јавиш, он би већ на 5м требао да престане.
У случају да ни тада не престаје, тај пас има неких менталних проблема и по мени није за даље држање. Јер, шта ће ми пас кога ћу и ја да се бојим и да не смем да уђем у рођено двориште.

Sto oldtimer?Sta se desava posle sa psom?

Са тим псом неће се ништа догодити, али са потомством вероватно хоће.
Неки од власника ће се сигурно потрудити да штенце продају као чистокрвног Шарпланинца, а до папира је данас врло лако доћи. А то је најбољи пут да се уништи једна лепа пасмина.

Nele pa naravno da sam mislio na kucice,moj tast ima jedno kuce ukrsteno,kavkaz i sarplaninac,trenutno je oko 3 meseca,kao mali medved izgleda.

Imamo sa Ely problema. Ima proliv, ustvari sinoc i evo i veceras. Popila je malo vode ali hranu odbija. Uzela je malo cokolade za kuvanje. Dacemo joj veceras dve kapsule "enteroflorin" po savetu veterinara cim cera donese. Juce je jela granule sa jogurtom i uvece joj supruga dala mleka i od tad je pocelo. Posle sinocnjeg proliva nije imala do veceras a u medjuvremenu nije nista jela sem malo cokolade i nesto malo vode je popila. Jel ima neko neki savet ili preporuku.

Poslednja izmena:
Kad vec pomenuste sargarepu,cuo sam,a ne verujem bas. :sta: Da li je moguce da sargarepa moze da utice na boju dlake kod nemackog ovcara? Navodno,moze da dobije crvenkastu boju,tako mi skoro rece jedan odgajivac (neke druge rase)

dajjoj samo kuvani pirinac i sangarepu

Mislis da ce stime srediti crevnu floru. Sinoc joj je kuvan pirinac ali nije htela, pila je samo malo vode u kojoj se kuvao pirinac. Da li mislis da joj pirinac i sargarepu dajemo posle ovih kapsula i kako ako bude ponovo odbijala hranu. Znam da kada dobro ogladni da mora jesti al kako to objasniti ovima mojima u kuci.

daj joj povrce moj je imao proliv al zbog preteranog jele jer je mesec dana jeo po kilo mesa

Nazad
Vrh