Kamioni kao prevozno sredstvo u ratarstvu

Pazi ja koristim kamion za za prevoz drva za Vojvodinu, i za kukuruz i psenicu na silos kad je vrsaj...Vozio sam Turbo Zetu sada imam MB 814... Prednost svakako dajem Mercedesu, zbog servo volana, vazdusnih kocnica, kip kabine, jaceg motora, veca udobnost, veci sanduk... Mada i na Zastavu sam bio zadovoljan, lepo me je sluzila...

roba koju planiras da prevozis je u danasnje vreme prilicno jeftina naspram nafte, putarina i raznih drugih troskova pa ti veca nosivost nece biti na odmet

Ако се камион било ког произвођача отера на АТЕСТ могуће је спустити му носивост, на твоју жељену. Значи ја могу да отерам мерцедес кој носи 20 тона терета и кажем им, оћу да му спустим носивост на 10 тона, јер се тако плаћа мања регистрација. То може да се уради, али поред тога се морају опруге извадити, да НЕ би могао да га товарим до 20 тона. Знам људе који су заставе терали на атест и спуштали носивост, јер нису хтели под маторе дане да полажу за Ц категорију....па су касније враћали опруге да би могли носити 5,6 тона тежине..али кад те полиција заустави а хоће јер возиш камион, могу да те терају на мерење па кад виде да носиш више од прописане носивости платићеш лепу казну за то...

нисам никада носио дрва у мојој застави. требало би да може јер јој је сандук широк 2,15м, а дугачак 5м...сад колико је тешко тих 10м дрва ја не знам....

Jedan covek kod nas kupio 1216 kipera za 3400e, još registrovan. Kamion je u dobrom stanju, gume dobre...

@ Pocerina Napisi koja je cena registracija za ova gore dva pomenuta. Mislio sam malo pre na cene registaracija, ali sam progutao par reci. Bilo glupo da prepravljam post. Pretpostavljam da je zeta oko 50 000 din.

Koje godiste, to verovatno FAP ?

- - - - - - - - - -

@ Pocerina Napisi koja je cena registracija za ova gore dva pomenuta. Mislio sam malo pre na cene registaracija, ali sam progutao par reci. Bilo glupo da prepravljam post. Pretpostavljam da je zeta oko 50 000 din.
MA kavi 50000, ja moju kada sam prosle godine regostrovao bilo 26000, i sada je isto... A 814 treba da registrujem u martu, posto menjam tablice sve ukpno ce biti 32000.... Dosta je jeftinija registracija za kamione sad nego pre 2-3 godine...

Malo me zbunilo u oglasima sam procitao covek pise za obicnu ''dugacku'' zastavu nekih 37 000 din. :sta: Zato sam napisao tu cifru.

Ако је њена носивост већа од 5 тона, па спада у групу од 5-8 тона, онда је то та цена регистрације. Али мало ми чудно да је дугачка застава преко 5 тона..Моја је некад била хладњача, али нам и дан данас није јасно како је њена носивост већа од 5тона. Знам да нам је пријатељ причао да постоје неки типови застава који ето носе више од 5 тона... Иначе реч је о краткој застави, са оригинал фијатовим мотором. Троши око 13-14 литара на 100 км...

E ljudi.. ako je neko zainteresovan.. mi smo u planu da menjamo kamion pa bi prodali ovaj stari.. u pitanju ej MAN 1981 13-168ks.. duzina sanduka skoro 7,5... kupili nove akumulatore.. pre nove godine.. pali zimi.. trenutno je u radu XD

Ако је њена носивост већа од 5 тона, па спада у групу од 5-8 тона, онда је то та цена регистрације. Али мало ми чудно да је дугачка застава преко 5 тона..Моја је некад била хладњача, али нам и дан данас није јасно како је њена носивост већа од 5тона. Знам да нам је пријатељ причао да постоје неки типови застава који ето носе више од 5 тона... Иначе реч је о краткој застави, са оригинал фијатовим мотором. Троши око 13-14 литара на 100 км...
Sve Zastave imaju Fiat motore...

Nazad
Vrh