Kamioni kao prevozno sredstvo u ratarstvu

Da li mi možda mozete reći koja je potrošnja mercedesa 1213, 1217? Da li je istina da troše kao turbo zete?
Turbo Zeta trosi oko 13 litara, imao sam je do letos, ta dva modela MB ipak trose vise, kao sto kaze Lazar oko 20 litara... A od ta dva malo vise trosi 1213 a i ne jaci je... A i 1217 polovi brzine 5+5...

moj je bio domaci pa nije polovio ali je razlika u snazi neverovatna

- - - - - - - - - -

generalno su to losi kamioni ali mogu da posluze. obavezno pogledaj 1619, 1422 ili nesto slicno. nije neka razlika u ceni a dobije se mnogo vise

ТЗ све носе 5 тона, једино ако их неко од власника није терао на атест па им је скинуо мислим носивост на 2 тоне, како би могао исти терати са Б категоријом и да би плаћао мању регистрацију. Ја имам заставу 8010, која неким чудом носу 5,1т...њена бруто тежина са товаром износи 8 тона, а снага јој је 100кс...

Momci da li je neko probao ili znate nekoga ko je od kamiona pravio jednoosovinku ili tandem prikolicu? Ne znam kako to ide sa registracijom (verovatno nikako) samo me zanima je li izvodljivo da se uradi ali da bude bezbedna.

Znači da se isplati da se kupi turbko zeta, da se koristi u poljoprivredi i za prevoz drva? Mislim vise isplati od mercedesa?

Nazad
Vrh