KishRobert
Prijatelj Foruma
Kod nas ovde,retko ko prodaje duzu metricu od 110cm.A ne od 140.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ljudi samo nemojte da mesate m3,koji se najcesce upotrebava kad ima toliko drvne mase i metar drva.Kubik drvne mase kao sto napisah gore ima 1.4 metra i nije bas lagan.Uzimaju ovde kod mene novopazarci drva i tovare obicno 40m,maksimum 50m.
1.4 kubika drva za ogrev jednako je po tezini jednom kubiku vodene kubature...
Kako misliš vodene kubature? Ja sam shvatio da je jedan prostorni metar tj. širina 140cm. cepanice ,= jednak po težini 1 m3 drveta .Tj oblovini koju ja režem na brenti. Hoćeš da kažeš da je oni 40 cm dužine dovoljno da popuni sve one šupljine kod metričenja (otprilike).Sad dal će biti viši ,širi ili duži 40 cm. to je nebitno.1.4 kubika drva za ogrev jednako je po tezini jednom kubiku vodene kubature...
Zar nije M 814 nosivosti ispod 4 tone?
25 tona tereta ili 40 tona bruto je realnoKoliko bi trebalo da kamion,mercedes 35.. + prikolica 3 osovine,realno mogla da tovari m3 bukve?
Pa metrica se ne bi zvala "metrica" da je duza od 1m.Nego ako hoces da imas stvarno kubik drva ili m3 drvne mase moras da pustis 1.4 u duzinu ili 1.4 u visinu.Upravo zbog toga da bi se pokrile supljine koje nastaju prilikom metrenja jer drvo nije cigla,vidim da Spasoje zna o cemu se radi.Kod nas ovde,retko ko prodaje duzu metricu od 110cm.A ne od 140.