Kamioni kao prevozno sredstvo u ratarstvu

Hteo bi da kupim kamion na b kategoriju.Zanima me TAM,Zastava i Iveco rival.Koji je najpovoljniji sto se tice pouzdanosti,odrzavanja,udobnosti... dosada nisam vozio nista slicno a potrebno mi je takvo vozilo

steva 1984@ Ja sam imao zastavu 650 sanduk 5.2m i motor 100konja i bio sam prezdovoljan, prevozio sam iz njive sve sto sam stigao, najvise mi je odgovarala za bale sena, 120 komada se poredja i samo gas iz njive, onda zito pa kukuruz. Delovi uopste nisu skupi cak sta vise i dzaba su, a mozes dobru da nadjes za 1500eura.
Sad se kajem sto sam je prodao jer sam hteo da kupim kombi za neke druge stvari i sad sa njim ne mogu nista da vozim

- - - - - - - - - -

E ovako nesto http://www.polovniautomobili.com/oglas4593474/zastava_8310/

Nisu lose Zastave ali po meni licno TAM je bolji. I sam imam TAM-a 75t3 koji se vozi sa b kategorijom i prezadovoljan i ne planiram da ga prodajem. Trosi malo, delova ima, pouzdan, izdrzljiv. Sa Rivalom nisam imao dodira, ali cuo sam da ljudi koji ih imaju se ne hvale nesto.

Moj teca ima Zastavu 358 kipera i mislim da mu je registracija oko 20000 din.Inace kamion je na prodaju.

http://www.dodaj.rs/f/2V/37/9qagV3h/dsc00252.jpg

Moja zastava 38.5 vozi se Bkategorijom, fabrički je takva, sanduk je 4,7m dužine. Fabrički je teška oko 1500kg tako da ne sme se više tovariti od 1400kg, jer bi me policija kaznila zbog pretovara, a on se računa u procentima, pa kad se pretovari za npr 400kg što i nije neka nenormalna težina onda je pretovar preko 30% a kazna je 20.000din + poeni...
Ja sam je kupio ovakvu prošle godine (od tada je i slika) i platio je 1800EU, a registracija je 21.000din (1.000gore-dole zavisi od opštonskih taksi).
Nisam je mnogo vozio jer sam je kupio za prevoz mojih konja, troši oko 12-13litara, laka je za održavanje, lako se vozi, udobna za vožnju, dosta tiša od tamića. Sve u svemu ako ti treba kamionćić za svoje sitne potrebe prava stvar, pogotovo što praktično nema amortizacione vrednosti i uz redovno održavanje koliko sam je platio mogu dobiti za nju i za 2-3godine.

Gde moze da se nabavi kompletan zadnji diferencijal od tama 110 ili 150 i ako znate onako neku okvirnu cenu sa sve gumama?

Bili smo u Koceljevi i nemaju, tamo su nam rekli, da je cena kompletnog dif. sa gumama i felnama negde oko 500e. Imate li kakav predlog, od cega bi jos mogao da se iskoristi diferencijal za sumsku prikolicu (ne osovina, nego bas dif. zbog kardana) do nekih 6-7 kubika nosivosti, a da to nisu neki veliki dif. od velikih kamiona?

Имаш код деда мраза у Ваљеву разних диференцијала.

Jeste cena solidna, al' mislim da je nepoderivo. Ne znam da ne bude ovaj slab, ipak ce na prikolicu ici i preko 5t. Ako nadjemo dobar diferencijal i sa ovim planovima, bice do proleca nesto, pa ce biti i slika, obecao sam i slike cekrka sa pakericom, al' cekrk je napolju, a pakerica i dalje u garazi (jos nije namestena). ::sramota::
Bokce hvala na informaciji, mi smo skroz zaboravili za deda mraza. :)

Cini mi se da koji god jeftiniji dif. da nadjes nece biti ispod 400e sa sve gumama za tu nosivost. Tako da ovo i nije toliko skupo, jedino sto je malo posirok, cini mi se da je spoljna mera negde 210-220cm, ali je zato ekstra stabilno.

Stabilno mi i treba, brdovito je kod nas dosta. Od tama nam deluje nekako najbolje, jak je, a nije mnogo robustan, a i ne idu duple gume na njega pa nema oko njega nikakvog prepravaljanja, samo da se montira.

Simke ako ne nađeš kod Toma (deda mraz), zovni u Užice u Guli-guli pa se raspitaj, imaju i oni tih diferencijala.

Da li mozda neko zna gde ima da se nadje Zastava 616 u delovima?
Ovako bi trebala da izgleda
2pyvojs.jpg

Nazad
Vrh