Moja porodica u Crepaji je oduvek bila paorska, porodica je imala 17 kj zemlje, kada se deda posvadjao sa svojim ocem (mojim pradedom), podelili su se, dedi je ostalo 12 kj, a pradedi 5 kj i salas na kraju sela. Pradeda je sve to propio i na kraju mu nije ostalo nista. U medjuvremenu, moji otac i stric su nasledili od svog dede po majci 15 kj zemlje. Stric je zavrsio fakultet, a moj otac ostao da se bavi poljoprivredom. Kada sam ja imao 10 godina, stric je umro.
Kada sam bio u srednjoj skoli, mi smo imali 35 kj, dok sam zavrsio fakultet, imali smo oko 60 kj. Ja se nisam bavio poljoprivredom, osim kada je bila berba kukuruza i slicno, kada sam morao. U medjuvrenu ja sam se zaposlio u Beogradu, imao sam jako, ali jako, dobru platu, i to u ono vreme tranzicije vlasti i sl. sranja, verovali ili ne od svoje plate sam 2004 god. kupio stan u Beogradu, na Dorcolu. Znam da sam sakupio svoj novac, novac od kuce i da sam prodao Forda Fokusa, da bi kupio stan. Kada sam kupio taj stan, mislio sam da sam uradio sve u zivotu, ali, prohtevi i zelje su rasli.
Moji roditelji vole da putuju i obisli su preko 20 zemalja, oni vole da stalno negde idu i "zuje", a i ja sam slican njima, takode sam i ja bio na puno mesta u svetu kako dok sam bio momak, tako i sada kada sam se ozenio. Ozenio se, dobio prvo dete ( sada ih imam troje, cerku i dva sina). U medjuvremenu smo stalno kupovali zemlju. Znam, da mi jave da ima na prodaju, mi se organizujemo, sakupimo novac i kupimo. Tako da smo u 2007 godini imali 85 kj u vlasnistvu.
2008. godine banka je oduzela nekih 450 ha firmi Agroziv, zbog toga sto nisu otplacivali kredit, to je u ono vreme kada je gazda Agroziva zavrsio u pritvoru, a hipoteka im je bila ta zemlja u Crepaji koju su oni steki svojim "radom". Sticajem sretnih okolnosti po mene, u banci su neki "veliki" igraci-kupci te zemlje, prevideli jednu parcelu od 16,5 ha, a mi smo imali spreman novac za ucesce i kupli smo je na kredit od date banke. Znam da mi je direktor ekspoziture rekao "donesi sutra novac i njiva je tvoja". To nam je inace bio i prvi kredit.
I dalje smo kupovali po neku njivu kada se pojavi na prodaju u skladu sa raspolozivim sredstvima. Tako da trenutno imamo 118 kj zemlje u vlasnistvu. Zemlju u zakup moj otac nikada nije hteo da radi, a ja se nisam preterano ni mesao, takodje nemamo nikakvih zivotinja kod kuce, posto otac vise voli da "landara" nego da radi, tj on radi samo kada mora i to preko one stvari. Ove godine smo uzeli novog rusa 1221.3 i plug vogel. Rus je manjim delom na subvencionisani kredit. Otac uopste nije ni zeleo da radi u ovom traktoru, tako da sam ja, ove godine, po prvi put u zivotu orao i izorao sve nase njive. Na licitaciji za drzavnu zemlju sam ucestvovao preko mog rodjaka, posto tata tu nije hteo ni da ucestvuje. Upravo danas, smo na konacnoj podeli, zajedno, dobili 11 ha, tako da nam je ovo prvi put da cemo raditi i zemlju u zakup. Subvencije i slicno sam od pocetka koristio. Otac ima gazdinstvo u sistemu PDV-a, a ja imam jedno na sebe koje nije komercijalno (posto sam ja zaposlen).
Inace mi nemamo kombajne, ne radimo usluge,imamo tri traktora i tri prikolice i te sejalice, prskalice, spartace, ciklon i to pratece.
Ovo se dogadja u rasponu od 25 godina, posto ja imam 43 godine. Na prolece planiram da kupim tesku drljacu., a zatim i veci stan... A kada bude veci stan, onda mozda i cetvrto dete.