Bobo al ti si iskreno napisao da su i sa mamine strane pomogli,da ti cale ima dobru platu pa ti je zemlja aj da kazem ostajala cista koliko si radio i dobio od nje sve si mogao da ulozis u nju jer si imao drugi izvor prihoda za zivot.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Manite se ljudi prošlosti i brige o drugima, već gledajte sadašnjost i sopstvenu budućnost... Šta koga zabole za Miškovića ili Kostića, šta oni rade, dal će da propadnu ili ne... Gledajte svoja posla i svoj interes, samo tako možete da napredujete.Ma nicija nije do zore gorela .... imao je deda rodjeni skoro 100kj pa uzeo Tito,posle napravili zadruge i kombinate pa se i to raspalo,sad je neki misko i slicni nece ni oni jos dugo...
A posebno sto se taj "ciklus" ponavlja kroz istoriju godinama...
I hoće li jadikovke nad sopstvenom sudbinom tu nešto promeniti? Neće.@bbq nasu buducnost su takvi kao miskovic odneli u svoje dzepove
I hoće li jadikovke nad sopstvenom sudbinom tu nešto promeniti? Neće.
Što je bilo, bilo je, i komunistička otimačina, a i ova sada demokratska su proizašle iz samog društva, i šta je bilo bilo je, sada se ne može promeniti... Zato treba gledati svoju korist i kako poboljšati situaciju, a ne kukati nad sopstvenom sudbinom, jer kuknjava ničemu ne služi.
Možda nije tema, ali i taj ko je došao i ko nabija cenu, pa taj ima neku računicu da mu se to isplati... Kako to da jednom poljoprivredniku se može isplatiti da plati zemlju 250 evra primerno, a drugi sa tom cifrom ne može ni da preživi... To znači da sa tim drugim nešto nije u redu, i da treba pod hitno da menja način rada..Na zalost doterani smo dotle da veci iz sela ne mogu da uzmu drzavnu zemlju u zakup a mi manji da uzmemo od komsija,pa sad posto su veci u kreditima da masine ne stoje a rate idu oni su krenuli da kupe po selu ko sta ima za arendu i nabijaju cenu.Ovo nikom ne ide u korist i svaki korak napred bio bi mi kao da skacem sebi u stomak dajuci 250e za arendu da bih usao u neki posed,a ako i udjem ne mogu nista zaraditi.
Zato nam nikom nije dobro,veliki rade za dugove a mi manji za prezivljavanje.
Pa ako već ne možeš ili nećeš da uzmeš kredit za bolju mehanizaciju kao što ima taj, zašto se onda ne udružiš sa nekim ko ima, pa napravite zadrugu?@bbq njega ne oderu na vagi sa vlagom i necistocom kao mene,kad vec radi vecu kolicinu svu robu dobije jeftinije od mene + ima kombajn i eto odakle njemu 100e zarade po kj vise od mene.
E sad odakle njemu za start ili ga gura neki jaci od njega,ili mu je umro neki rodjak pa nasledio celo imanje i sad pametuje ili mu se porer posla povecava i dug nekom zelenasu a i dalje tera inat i daj samo da se radi makar i na svoju stetu...